Με το Söngvakeppnin και αυτή τη χρονιά θα επιλέξει η Ισλανδία

Με το Söngvakeppnin και αυτή τη χρονιά θα επιλέξει η Ισλανδία

Το RUV επιβεβαίωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι και ο φετινός εκπρόσωπος της Ισλανδίας θα επιλεγεί μέσω του γνωστού πλέον μουσικού διαγωνισμού Söngvakeppnin. Ήδη προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να στείλει τη συμμετοχή του μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου.

Παρά τον περσινό αποκλεισμό της Maria Olafs στο 2ο Ημιτελικό στη Βιέννη, το RUV που φέτος γιορτάζει και τα 30 χρόνια παρουσίας του στον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό του πλανήτη, αποφάσισε να επιμείνει στη μέθοδο του Söngvakeppnin, που κατά καιρούς έχει φέρει την Ισλανδία μία ανάσα από το τρόπαιο, τελευταία φορά στη Μόσχα όταν η Yohanna με το Is It True, έφθασε στη 2η θέση.

Καλούν λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα των πάγων στη Στοκχόλμη, στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision να στείλει τη συμμετοχή του μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου. Όπως και πέρσι ο νικητής πέρα από την εκπροσώπηση της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision. θα κερδίσει και το ποσό του 1 εκ Kr- περίπου 7.000 €.iceland

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ημερομηνία διεξαγωγής του Söngvakeppnin 2016 θα ανακοινωθούν εν ευ θέτω χρόνο, αν και συνήθως ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που γίνεται η ισλανδική επιλογή.

Η Ισλανδία στο διαγωνισμό της Eurovision:

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη συμμετοχή της Ισλανδία στο διαγωνισμό το 1986 και θα είναι η 29η συμμετοχή της. Από το ντεμπούτο της χώρας στο διαγωνισμό έκτοτε μόνο 2 φορές δεν συμμετείχε, το 1998 και το 2002 όταν μετά από άσχημα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών αποκλείστηκε.

Η επιλογή της ισλανδικής συμμετοχής γίνεται συνήθως από τον μουσικό διαγωνισμό Söngvakeppnin, που είναι βασισμένος στο format των εθνικών τελικών που διοργανώνουν οι υπόλοιπες χώρες της Σκανδιναβίας (με σειρά ημιτελικών και έναν μεγάλο τελικό με παρουσία κοινού).

Η καλύτερη θέση της Ισλανδίας είναι η 2η, που την κατέλαβε δύο φορές. Την πρώτη φορά το 1999 με την Selma και το All Out Of Luck, και τη Yohanna και το Is It True το 2009. Η Ισλανδία έχει έρθει τελευταία επίσης δύο φορές, το 1989 και το 2001.

Το 2015 στο διαγωνισμό που διεξήχθη στη Βιέννη η Maria Olafs μετά τη νίκη της στο Söngvakeppnin εκπροσώπησε τη χώρα στη Στοκχόλμη με το τραγούδι Unbroken. Η Ισλανδία με 14 μόλις βαθμούς πήρε τη 15η θέση στον 2ο Ημιτελικό και αποκλείστηκε από τον μεγάλο τελικό, σταματώντας το σερί των 7 συνεχόμενων προκρίσεων που είχε από το 2008.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τη Maria Olafs να ερμηνεύει το τραγούδι Unbroken, που εκπροσώπησε την Ισλανδία στον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.