Με το τραγούδι της Lena η Σερβία στη Σόφια!

Με το τραγούδι της Lena η Σερβία στη Σόφια!

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το επίσημο βίντεο της σερβικής συμμετοχής στη Junior Eurovision 2015. Εκπρόσωπος της χώρας η  Lena Stamenković με το τραγούδι  Lenina Pesma που σημαίνει Το Τραγούδι της Lena!

H 11χρονη Lena Stamenković που έγινε γνωστή στη Σερβία από τη συμμετοχή της στο μουσικό τάλεντ σοου για παιδιά Pinkove zvezdice, όπου κατέκτησε την 4η θέση, επελέγη με εσωτερική ανάθεση από τον σέρβικο κρατικό τηλεοπτικό σταθμό RTS με εσωτερική ανάθεση, να εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό. Το τραγούδι είναι μία σύνθεση της  Leontina Vukomanović και τους στίχους γράφει η ίδια Lena Stamenković  μαζί με την Leontina Vukomanović. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο  Dušan Alagić.

Τόσο η Leontina όσο και ο Dušan έχουν εμπειρία στο διαγωνισμό της Eurovision από τη συμμετοχή τους σε προηγούμενες συμμετοχές της χώρας τους. Η Leontina συμμετείχε στη σύνθεση του θρυλικού Lane Moje που ήταν η παρθενική συμμετοχή της Σερβίας-Μαυροβουνίου στη Eurovision το 2004, ενώ συμμετείχε και στην σύνθεση της φετινής συμμετοχής της Σερβίας Beauty Never Lies. O Dušan βρέθηκε στη σκηνή της Eurovision μαζί με τον Željko Joksimović το 2012 στα φωνητικά, ενώ ενορχήστρωσε και την περσινή συμμετοχή της Σερβίας στην Junior Eurovision.

Η Σερβία στη Junior Eurovision:

Αυτή θα είναι η 7η συμμετοχή της Σερβίας στη Junior Eurovision από το 2006.  Το 2005 όμως ήδη η χώρα είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό κάτω από τη σημαία της Σερβίας και Μαυροβουνίου. Η καλύτερη θέση της χώρας στο διαγωνισμό είναι η 3η, που την κατέλαβε δύο φορές (2007 και 2010). Το 2011 η χώρα απείχε για οικονομικούς λόγους και δεν ήταν εφικτή η επιστροφή της, παρά μόνο το 2014.

Η άποψη μου:

Το τραγούδι είναι μία κλασσική βαλκανική μπαλάντα από αυτές που μας έχει συνηθίσει η Σερβία στο διαγωνισμό της Eurovision. Πως να μην είναι άλλωστε όταν τόσο στη σύνθεση, όσο και στην ενορχήστρωση βρίσκονται μετρ του είδους (Leontina Vukomanović και  Dušan Alagić). Το είδος αυτών των τραγουδιών έχουν χαρίσει πολύ καλές θέσεις στη Σερβία στο διαγωνισμό και τολμώ να προβλέψω ότι η Σερβία φέτος μαζί με την Αυστραλία είναι τα δύο φαβορί για την πρωτιά στη Junior Eurovision που θα διεξαχθεί στις 21 Νοεμβρίου στη Σόφια.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το επίσημο βίντεο της συμμετοχής στη Σερβία στο φετινό διαγωνισμό της Junior Eurovision:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.