Με τους Timebelle και το “Apollo” η Ελβετία στη Eurovision 2017

Με τους Timebelle και το “Apollo” η Ελβετία στη Eurovision 2017

Το έκτο τραγούδι για τη φετινή Eurovision επελέγη πριν από λίγο. Οι Timebelle με το Apollo ήταν οι μεγάλοι νικητές του Die Entscheidungsshow, του εθνικού τελικό δηλαδή της Ελβετίας για την ανάδειξη της συμμετοχής της στη Eurovision 2017. Οι Timebelle πήραν το αίμα τους πίσω για την άδικη δεύτερη θέση το 2015 στον ελβετικό τελικό. Τα μέλη του συγκροτήματος έχουν ρουμανικές ρίζες και η μουσική τους χαρακτηρίζεται από έθνικ στοιχεία, αν και το Apollo είναι καθαρά ένα ποπ τραγούδι Σουηδών δημιουργών, συγκεκριμένα της ίδιας ομάδας που συνέθεσε και το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν το 2014, Start A Fire. Οι Timebelle θα προσπαθήσουν να φέρουν την Ελβετία στον τελικό, κάτι πολύ δύσκολο μιας και η πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού, κατάφερε να περάσει τους ημιτελικούς μόνο σε μία περίπτωση τα τελευταία 5 χρόνια.

Οικοδεσπότης του Die Entscheidungsshow λοιπόν, και φέτος, ήταν ο Sven Epiney. Guest star της βραδιάς ήταν ο μοναδικός Ελβετός εκπρόσωπος που προκρίθηκε σε τελικό της Eurovision τα τελευταία χρόνια Sebalter. Εκτός από τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό Hunter Of Stars, ερμήνευσε ένα ακόμα δικό του τραγούδι το Weeping Willow.

Το Die Entscheidungsshow μεταδόθηκε από το studio 1 της δημόσιας τηλεόρασης της Ελβετίας στη Ζυρίχη και οι νικητές επελέγησαν αποκλειστικά με τηλεψηφοφορία. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά, πως ερμήνευσαν τα έξι υποψήφια τραγούδια οι διαγωνιζόμενοι (κάντε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού για να δείτε τη live εμφάνιση στον τελικό):

Song 1: NadyaThe Fire In The Sky

Η Nadya ήταν φιναλίστ της φετινής σεζόν του Ελβετία έχεις ταλέντο. Το τραγούδι της ήταν αρκετά θεατρικό και έχει μία καλοδουλεμένη σκηνική παρουσία. Ξεκινά οπερατικά, αλλά στη συνέχεια γίνεται ένα αρκετά catchy pop κομμάτι. Μία δυνατή συμμετοχή

Song 2: Ginta BikuCet air la

Με λέξεις σαν backgroun ξεκινά η δεύτερη συμμετοχή, κάτι που βλέπουμε όλο και πιο συχνά και στην ίδια τη Eurovision. Ολογράμματα παρόμοια με αυτά που είδαμε στη συμμετοχή της Αρμενίας στη Στοκχόλμη, βλέπουμε και εδώ. Ένα upbeat pop τραγούδι, που όμως δεν ξεφεύγει από κανένα κλισέ.

Song 3: Michele Two Faces

Η Michele είναι η μικρότερη των διαγωνιζόμενων. Στα 16 της έχει ήδη κερδίσει το Voice Kids. Ερμηνεύει ένα χαρούμενο upbeat τραγούδι. Χορευτές, πολύχρωμα leds, ένα μοντέρνο τραγούδι που όμως  ξεχνιέται πολύ εύκολα και θα ήταν ένας ακόμα σίγουρος αποκλεισμός για την Ελβετία αν είχε επιλεγεί.

 

Song 4: FreschtaGold

Η Freschta το 2014 έφθασε στα ημιτελικά του The Voice. Εμφανίζεται μόνη της στη σκηνή και ερμηνεύει πολύ καλά την μπαλάντα της που είναι αρκετά επηρεασμένη από την Adele. Φοράει ένα μαύρο φόρεμα και σαν background ένα χρυσό πουλί, gold είναι ο τίτλος εξάλλου. Πυροτεχνήματα στη γέφυρα του τραγουδιού και μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό στο studio.

 

Song 5: Shana PearsonExodus

Το πιο Eurovision τραγούδι της βραδιάς. Δυστυχώς όμως το τραγούδι πάσχει φωνητικά και συνθετικά. Φωνητικά η Shana προσπαθεί με όχι μεγάλη επιτυχία να παραμένει εντός τόνου. Συνθετικά το κομμάτι είναι τρία τραγούδια σε ένα και αυτό δεν το βοηθά. Έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκεται στο σημερινό τελικό.

 

Song 6: TimebelleApollo

Οι Timebelle βρέθηκαν μία ανάσα το 2015 από τη νίκη στον ελβετικό εθνικό τελικό. Τη συμμετοχή τους υπογράφει τι άλλο, μία ομάδα Σουηδών δημιουργών, που συνέθεσαν και το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν το 2014. Με ένα κόκκινο φόρεμα και τριαντάφυλλα στο background, η ερμηνεύτρια των Timebelle ερμηνεύει εκπληκτικά το τραγούδι και στο τέλος αποθεώνεται..Κάτι μας λέει ότι φέτος θα δούμε την Ελβετία στον τελικό.

Μετά το τέλος και των έξι τραγουδιών είδαμε τον Sebalter, εκπρόσωπο της Ελβετίας στο διαγωνισμό το 2014. Ακολούθησε ένα recap και φθάσαμε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ίσως το πιο αναμενόμενο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής σε εθνικό τελικό για αυτή τη χρονιά. Οι Timebelle ανακοινώθηκαν ως νικητές του  Die Entscheidungsshow και έτσι το Apollo θα είναι η 58η συμμετοχή της Ελβετίας στο διαγωνισμό της Eurovision, που μετράει δύο νίκες. Tο 1956 με την Lys Assia και το 1988 με την Celine Dion.

Απολαύστε τη συμμετοχή της Ελβετίας στη Eurovision 2017:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.