Μετά τον Άγιο Μαρίνο και η Δανία αντιδρά στην απόφαση της Ουκρανίας

Μετά τον Άγιο Μαρίνο και η Δανία αντιδρά στην απόφαση της Ουκρανίας

Δεύτερη χώρα μετά τον Άγιο Μαρίνο που αντιδρά στην πολιτικοποίηση του διαγωνισμού και στην απαγόρευση εισόδου στην Ουκρανία, στην εκπρόσωπο της Ρωσίας Yulia Samoylova είναι η Δανία. Ο επικεφαλής του ψυχαγωγικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης της Δανίας (DR) Jan Lagermand Lundme, εκφράζει την έντονη αντίθεση του στις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και την ανησυχία του στο κατά πόσο η Ουκρανία θα παρουσιάσει κάτι αξιόλογο τηλεοπτικά τον προσεχή Μάιο.

Σε δύο μέτωπα θα λέγαμε ότι ήταν η “επίθεση” του Jan Lagermand Lundme στους Ουκρανούς διοργανωτές. Από τη μία εκφράζει με ξεκάθαρο τρόπο την αντίθεση της χώρας του στην πολιτικοποίηση του διαγωνισμού, που επήλθε με τις πρόσφατες αποφάσεις της ουκρανικής κυβέρνησης και από την άλλη 40 ημέρες περίπου πριν τον πρώτο ημιτελικό, εκδηλώνει τις έντονες αμφιβολίες του στο κατά πόσο το τηλεοπτικό αποτέλεσμα του 62ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, θα είναι κάτι αξιόλογο για τους Δανούς τηλεθεατές. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η όλη κατάσταση είναι αφόρητη. Γνωρίζω ότι η EBU αντιμετωπίζει το θέμα με πλήρη σοβαρότητα. Ο λόγος που η Δανία παίρνει μέρος στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, είναι γιατί είναι ένα μέρος όπου όλοι μπορούμε να συναντηθούμε πέρα από σύνορα και διαφορές….Ανησυχώ εκ μέρους των Δανών τηλεθεατών γιατί όλοι απαιτούμε ένα αξιοπρεπές show. Σίγουρα θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός, αλλά δεν ξέρουμε πως θα είναι. Γνωρίζω πως η κατάσταση είναι λίγο εκτός ελέγχου. Ελπίζω να κάνω λάθος.

Αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις στο θέμα της συμμετοχής της Ρωσίας και στο κατά πόσο θα μπορέσει τελικά να αγωνιστεί η Yulia Samoylova το Μάιο στο Κίεβο, αλλά και τυχόν άλλες αντιδράσεις από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.