Μαυροβούνιο: “Breathe” ο τίτλος του τραγουδιού της Vladana για την Eurovision

Μαυροβούνιο: “Breathe” ο τίτλος του τραγουδιού της Vladana για την Eurovision

H εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου για την Eurovision 2022, Vladana, αποκάλυψε τον τίτλο του τραγουδιού με το οποίο θα διαγωνιστεί τον Μάϊο στο Τορίνο. Ο τίτλος της συμμετοχής θα είναι “Breathe”, θα είναι γραμμένο εξολοκλήρου στα αγγλικά, και αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Συνθέτης του “Breathe” θα είναι ο Darko Dimitrov, ένας μουσικός παραγωγός από την Βόρεια Μακεδονία, αρκετά δημοφιλής στις χώρες των Βαλκανίων. Ο Darko Dimitrov γράφει για 12η φορά τραγούδι για την Eurovision, αυτή θα είναι όμως μόλις η πρώτη φορά που γράφει για το Μαυροβούνιο.

Το τραγούδι περιγράφεται ως pop και μπαλάντα, ενώ βασικό στοιχείο του θα είναι to πιάνο. Το τραγούδι θα είναι εμπνευσμένο από την μητέρα της Vladana η οποία έχασε την ζωή της πρόσφατα. Αναμένεται μάλιστα να ετοιμαστεί και μια ιταλική εκδοχή του τραγουδιού ως αφιέρωμα στην διοργανώτρια χώρα του 66ου διαγωνισμού της Eurovision. Όπως δήλωσε η Vladana το τραγούδι είναι γραμμένο στα αγγλικά με σκοπό το μήνυμα του τραγουδιού να διαδοθεί σε όλη την Ευρώπη και να μην μείνει μόνο στα Βαλκάνια.

Τέλος από την δημόσια τηλεόραση του Μαυροβουνίου RTCG ανακοινώθηκε πως το budget της συμμετοχής της χώρας στον φετινό διαγωνισμό δεν θα υπερβαίνει τα 28000 ευρώ, το οποίο θα είναι και το μικρότερο των 41 χωρών που θα λάβουν μέρος στην Eurovision, αλλά και το μικρότερο που δαπάνησε ποτέ το Μαυροβούνιο στον διαγωνισμό. Επίσης η συμμετοχή του Μαυροβουνίου αναμένεται να δεχθεί οικονομική βοήθεια από διάφορους χορηγούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.