Μαυροβούνιο: Με τη Vladana Vučinić στο Τορίνο!

Μαυροβούνιο: Με τη Vladana Vučinić στο Τορίνο!

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου για την Eurovision 2022!

Πρόκειται για την Vladana Vučinić, η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα από 24 συμμετοχές που υποβλήθηκαν στην δημόσια τηλεόραση της χώρας RTCG. Η επιτροπή, που απαρτίζεται από αξιόλογα πρόσωπα στην μουσική βιομηχανία της χώρας, βαθμολόγησε τα 24 τραγούδια, χωρίς να γνωρίζει ο ένας τις προτιμήσεις του άλλου. Ανάμεσά τους συναντάμε και τη Nina Zizic, η οποία εκπροσώπησε το 2013 την χώρα μαζί με τους Who See και το τραγούδι Igranka.

  • Stana Šalgo: Mουσική συντάκτρια του ραδιοφώνου του Μαυροβουνίου και πρόεδρος της επιτροπής.
  • Branka Banović: Μουσική συντάκτρια της τηλεόρασης του Μαυροβουνίου.
  • Danijel Alibabić: Πρόεδρος της ένωσης ποπ καλλιτεχνών του Μαυροβουνίου.
  • Bojana Nenezić: Σύμβουλος μουσικού πολιτισμού στο ινστιτούτο εκπαίδευσης.
  • Zoja Đurović: Καθηγήτρια στη μουσική σχολή Vasa Pavić.
  • Dražen Bauković: Συντάκτης στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του TVCG.
  • Nina Žižić: Ποπ τραγουδίστρια και συμμετέχουσα στο διαγωνισμό της Eurovision 2013.
  • Gojko Berkuljan: Σκηνοθέτης και επικεφαλής παραγωγός του RTCG.
  • Ilmira Lika: Συντάκτρια και διευθύντρια του TV Teuta.
  • Đorđije Kustudić: Επικεφαλής Marketing του RTCG.

Λίγα λόγια για την Vladana Vučinić

Η 35χρονη καλλιτέχνης, είναι Μαυροβούνια ποπ/ροκ τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με ρίζες από τα Σκόπια. Η Vladana σπουδάσει μουσική, με επίκεντρο τη μουσική θεωρία και το τραγούδι της όπερας, παίζει πιάνο, μαθαίνει κιθάρα, ενώ έχει σπουδάσει και δημοσιογραφία.

Το 2003 η Vladana έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο σε μια εθνική εκπομπή καραόκε, ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το ντεμπούτο σινγκλ της που εμφανίστηκε στο Μεσογειακό Φεστιβάλ της Μπούντβα. Το 2005 και το 2006 συμμετείχε στο Montevizija (την επιλογή του Μαυροβουνίου για την Eurovision) και στο πιο δημοφιλές φεστιβάλ ποπ μουσικής στο Μαυροβούνιο, το Sunčane Skale.

Η Vladana κυκλοφόρησε το πρώτο της βίντεο για το σινγκλ “Kao Miris Kokosa“, το οποίο εκείνη την εποχή έγινε το βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο Μαυροβούνιο. Ένα χρόνο αφότου ηχογράφησε το πρώτο της σινγκλ στα αγγλικά, “Bad Girls Need Love Too“, η Vladana κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ.

Η τραγουδίστρια είναι η πρώτη σόλο ερμηνεύτρια από το Μαυροβούνιο που μεταδόθηκε στον περιφερειακό σταθμό του MTV, MTV Adria.

Δοκίμασε επίσης τις δυνάμεις της στη δημοσιογραφία και ως μεγάλη λάτρης της σύγχρονης μόδας και τέχνης κυκλοφόρησε ένα διαδικτυακό περιοδικό μόδας με το όνομα Chiwelook (Čiviluk).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.