Μαυροβούνιο: Δεν θα λάβει μέρος η χώρα στην Eurovision 2020

Μαυροβούνιο: Δεν θα λάβει μέρος η χώρα στην Eurovision 2020

Η δημόσια τηλεόραση του Μαυροβουνίου RTCG, σε επικοινωνία με το ESCToday, επιβεβαίωσε ότι η χώρα δεν θα συμμετέχει στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision του 2020.

Ο τηλεοπτικός οργανισμός του Μαυροβουνίου, αρχικά είχε επιβεβαιώσει την προκαταρκτική συμμετοχή του στο ESCToday για τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τελικά όμως αποφάσισε να αποσυρθεί.

Η RTCG δήλωσε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε η χώρα να καταφέρει να λάβει μέρος στο Ρότερνταμ, κάτι που τελικά δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί. Η EBU έδωσε παράταση πέραν της προθεσμίας της 10ης Οκτωβρίου για να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της, αλλά η RTCG δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, αποφασίζοντας έτσι να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό του επόμενου έτους για οικονομικούς λόγους.

Το Μαυροβούνιο στην Eurovision

Το Μαυροβούνιο συμμετέχει στην Eurovision σαν ανεξάρτητη χώρα από το 2007, απουσιάζοντας τις χρονιές 2010 και 2011. Έχει βρεθεί στον μεγάλο τελικό μόνο 2 φορές. Το 2014 με τον Sergej Ćetković  και το τραγούδι Moj Svijet (19η θέση) και το 2015 με τον Knez και το Adio (13η θέση). Φέτος την χώρα εκπροσώπησαν οι D mol με το τραγούδι Heaven, τερματίζοντας στην 16η θέση του πρώτου ημιτελικού με 46 βαθμούς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.