Γεωργία: Ανακοινώθηκαν οι 10 υποψήφιοι των Live shows του “Georgian Idol”

Γεωργία: Ανακοινώθηκαν οι 10 υποψήφιοι των Live shows του “Georgian Idol”

Μετά την ολοκλήρωση των audition της εθνικής επιλογής εκπροσώπου της Γεωργίας για την Eurovision 2020, Georgian Idol, όπου χρησιμοποιείται ως μέθοδος επιλογής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, χθες βράδυ ανακοινώθηκαν οι 10 υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στα live του μουσικού talent show.

Τους συμμετέχοντες που θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, επέλεξε η τετραμελής κριτική επιτροπή του σόου, η οποία αποτελείται από τους Natia Todua (νικήτρια του γερμανικού The Voice και συμμετέχουσα του εθνικού τελικού της Γερμανίας το 2018), Tinatin Berdzenishvili  (διευθύντρια μέσων ενημέρωσης της GPB και επικεφαλής της αποστολής της Γεωργίας στην Eurovision), David Evgenidze (συνθέτης – θα αναλάβει την παραγωγή της συμμετοχής της χώρα για την Eurovision 2020) και David Aladashvili (πιανίστας).

Οι 10 καλλιτέχνες που θα παλέψουν για την εκπροσώπηση της χώρας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision 2020, είναι οι εξής:

Anri Guchmanidze

Barbara Samkharadze

David Rusadze

Liza Shengelia

Mariam Gogoberidze

Mariam Shengelia

Merab Amzoevi

Nika Kalandadze

Tamar Kakalashvili

Tornike Kipiani

H Γεωργία στην Eurovision

H Γεωργία είναι μια από τις νεώτερες χώρες στον διαγωνισμό της Eurovision, καθώς έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε αυτόν το 2007, έκτοτε συμμετέχει κάθε χρόνο στον διαγωνισμό με εξαίρεση το 2009 όταν ο διαγωνισμός διεξάχθηκε στην Ρωσία όπου η Γεωργία βρισκόταν σε διαμάχη. Η καλύτερη θέση που έλαβε η Γεωργία στον διαγωνισμό ήταν η 9η στην οποία έφτασε δύο φορές, το 2010 με την Sopho Nizharadze και το τραγούδι Shine, καθώς και το 2011 με τους Eldrine και το One More Day. To 2019 η χώρα εκπροσωπήθηκε από τον Oto Nemsadze και το Keep on Going, τερματίζοντας στην 14η θέση του πρώτου ημιτελικού στο Τελ Αβίβ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.