Μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου δηλώνει πως νικήτρια σήμερα ήταν η Οδησσός

Μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου δηλώνει πως νικήτρια σήμερα ήταν η Οδησσός

Το ουκρανικό δράμα δεν έχει τελειωμό. Μετά την σημερινή ακύρωση της συνέντευξης τύπου για την ανακοίνωση της διοργανώτριας πόλης για τη Eurovision 2017 κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή οι δηλώσεις διάφορων εμπλεκομένων πέφτουν βροχή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η δήλωση του βουλευτή Borislav Bereza ότι νικήτρια πόλη σήμερα στην ψηφοφορία της οργανωτικής επιτροπής ήταν η Οδησσός, κάτι που όπως επεσήμανε ήταν επιθυμία και της EBU. Η ανακοίνωση όμως δεν έγινε γιατί ακριβώς η επιλογή της Οδησσού στεναχώρησε συγκεκριμένο αξιωματούχο άλλης υποψήφιας πόλης (φωτογράφισε το Κίεβο) και μπλόκαρε την συνέντευξη τύπου προκειμένου να μην γίνει η ανακήρυξη της Οδησσού ως διοργανώτρια πόλη του 62ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Ο Borislav Bereza δικαιολογεί την συμπεριφορά του εν λόγω αξιωματούχου στη δυσαρέσκεια που θα προξενούσε το γεγονός ότι μεγάλα χρηματικά ποσά θα διοχετεύονταν σε επενδύσεις και υποδομές στην Οδησσό, ποσά που θα αντλούνταν εκτός των άλλων και από τον κρατικό προυπολογισμό και θα τα στερούνταν κυρίως το Κίεβο (πρωτεύουσα της χώρας). Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή τη στιγμή δεν συγχαίρουμε την Οδησσό για τη νίκη, αλλά έχουμε μία νέα αναβολή, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ουκρανός πολιτικός δικαιολογεί και τους λόγους προτίμησης της Οδησσού από μέρους της EBU. Η ιστορία, η θάλασσα, ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της και η τοποθεσία της είναι κάποιοι από αυτούς. Εντούτοις παραδέχεται πως η έλλειψη κατάλληλου χώρου για την διεξαγωγή του διαγωνισμού είναι το βασικό μειονέκτημα της Οδησσού, αλλά θεωρεί ότι μέχρι το Μάιο του 2017 και αυτό το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί.

Εκτός όμως του βουλευτή Bereza, αρκετά ακόμη ουκρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η Οδησσός όντος ήταν η σημερινή νικήτρια πόλη και η προτίμηση της EBU, εξαιτίας της ασφάλειας που εγγυάται η Ελβετική εταιρεία NUSSLI Group, που θα αναλάβει το έργο της κατασκευής της οροφής του Chornomorets, εταιρεία που έχει αναλάβει μεγάλα projects και έχει ξανά συνεργαστεί με την EBU σε άλλους τρεις διαγωνισμούς της Eurovision.

Ανάμεσα σε όλα όσα ειπώθηκαν αξίζει να σημειωθεί και η δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της χώρας Vyacheslav Kyrylenko πως η ανακοίνωση για την διοργανώτρια πόλη θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Volodymyr Groisman.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.