Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Μάλτας, PBS, έδωσε στην δημοσιότητα τους 12 φιναλίστ του εθνικού τελικού της χώρας για την Junior Eurovision 2019. 

Το κρατικό κανάλι αποκάλυψε τους 12 καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας στην  Junior Eurovision 2019. Αυτοί είναι οι :

  1. Aiden Aquilina Cohen – Loved either way
  2. Francesca Borg – Seven Nation Army
  3. Shania Cauchi – O mio bambino caro
  4. Maya Cauchi – Creep (Postmodern Jukebox)
  5. Leah Cauchi – Illejla (Tonight)
  6. Yarin Coleiro – The power of love 
  7. Martina Cutajar – Dynasty
  8. Eliana Gomez Blanco – Sto Male
  9. Yulan Law – Speechless
  10. Amy Pace – Rise up
  11. Eksenia Sammut – Always remember us this way
  12. Kristy Spiteri – Never Enough

Οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες είχαν δικαίωμα να διαγωνιστούν είτε με πρωτότυπο τραγούδι είτε με κάποια διασκευή. Από τους 12 συνολικά μόνο οι  Aiden Aquilina Cohen και Leah Cauchi θα ερμηνεύσουν νέα τραγούδια ενώ οι υπόλοιποι διασκευές. Στον φετινό εθνικό τελικό συναντάμε καλλιτέχνες που είχαν λάβει μέρος και πέρυσι συμμετοχή και συγκεκριμένα οι Aiden Aquilina Cohen,Yarin Coleiro, Eliana Gomez Blanco, Kristy Spiteri θα προσπαθήσουν γα δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να εκπροσωπήσουν την χώρα.

Τι ακολουθεί

Την 1η Αυγούστου όλες οι ερμηνείες θα δημοσιευθούν στην τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ θα ανοίξει και μια διαδικτυακή πύλη για ψηφοφορία προκειμένου το κοινό να ψηφίσει μέχρι τις 13 Αυγούστου. Ο τελικός νικητής θα αναδειχθεί από τον συνδυασμό των ψήφων κοινού και επιτροπής κατά 50% ενώ το αποτελέσμα θα ανακοινωθεί στις 20 Αυγούστου.

Η Μάλτα Junior Eurovision

Η Μάλτα αποτελεί μία από τις μεγάλες δυνάμεις της Junior Eurovision, έχοντας κερδίσει ήδη δυο φορές τον διαγωνισμό: το 2013  με την Gaia Cauchi και το τραγούδι “The Start” , και το 2015 με την Destiny Chukunyere με την συμμετοχή “Not My Soul,”. Η Chukunyere κατάφερε να φτάσει στην τελική φάση του Britain’s Got Talent ενώ φέτος ήταν στα φωνητικά της Michela Pace στην Eurovision 2019  και την συμμετοχή της “Chameleon.”

Πέρυσι η Ela Mangion εκπρόσωπησε την χώρα με το τραγούδι “Marchin’ on”  το οποίο ήρθε 5ο με σύνολο 181 βαθμούς, από τους οποίους οι 138 προήλθαν από τις ψήφους της επιτροπής.