Ελλάδα: Η επετειακή επανεμφάνιση των Antique 18 χρόνια μετά

Ελλάδα: Η επετειακή επανεμφάνιση των Antique 18 χρόνια μετά

Οι Antique είναι εδώ! Τα μέλη του συγκροτήματος Έλενα Παπαρίζου και Νίκος Παναγιωτίδης, το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision το 2001 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, τιμώντας την 20η επέτειο της δημιουργίας του συγκροτήματος, έκαναν επί σκηνής μια κοινή επανεμφάνιση ερμηνεύοντας τις μεγάλες επιτυχίες των Antique. 

Τα δύο μέλη του συγκροτήματος που εκπροσώπησε την χώρα μας στον διαγωνισμό του 2001 και σήμανε την επιστροφή της Ελλάδας στον διαγωνισμί και την αρχή μιας χρυσής δεκαετίας για την χώρα, ανέβηκαν μαζί στην σκηνή στο Σουηδικό μουσικό φεστιβάλ   «Vi som älskar 90 talet» (“Who Love’s The90’s”)  που έλαβε χώρα στο Γκετενμπουργκ της Σουηδίας. Οι δύο καλλιτέχνες θέλησαν μ αυτό τον τρόπο να τιμήσουν την 20η επέτειο από την δημιουργία των Antique και ερμήνευσαν όλες τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος. Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει την Έλενα και τον Νίκο να ερμηνεύουν μαζί επί σκηνής επιτυχίες όπως το  “Ωπα Ώπα”,  ” Δυνατά Δυνατά” τραγούδια που είχαν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στα πρώτα βήματα των Antique.

Δείτε τους δύο ελληνοσουηδούς καλλιτέχνες να ερμηνεύουν τα τραγούδια των Antique στο μουσκό φεστιβάλ «Vi som älskar 90 talet»:

Η ερμηνεία της συμμετοχής τους στην Eurovision 2001, “I would Die for you” 


H ερμηνεία των πρώτων επιτυχιών τους “Ωπα Ώπα”,  ” Δυνατά Δυνατά”  


 Η Έλενα και ο Νίκος τραγουδούν μαζί μετά από 18 χρόνια την επιτυχία των Antique “Μέρα με τι μέρα

Σχετικά με τους Antique

Οι Antique δημιουργήθηκαν το 1999. Η Έλενα Παπαρίζου και Νίκος Παναγιωτίδης, δύο παιδιά της ελληνικής διασποράς στην Σουηδία συνεργάζονται και δημιουργούν τους Antique, σημειώνοντας μεγάλη επίτυχία στην ομογένεια αλλά πολύ σύντομα σε όλη την σουηδική επικράτεια και πέρα από τα σύνορα της χώρας. Τα πρώτα τους τραγούδια Ώπα ώπα, Δυνατά Δυνατά και Μωρό μου, φτάνουν στις πρώτες θέσεις των τσάρτς ενώ το συγκρότημα αποκτά φήμε σε όλη την Σκανδιναβική χερσόνησο.  

Μόλις δύο χρόνια αργότερα, το ντουέτο θα ανοίξει τα φτερά του για την μητέρα Ελλάδα και θα πάρει μέρος στον εθνικό τελικό της χώρας για την Eurovision 2001. To συγκρότημα με τον τραγούδι “Θα πέθαινα για σένα” αν και έρχεται 2ο στην ψηφοφορία της επιτροπής θα συγκεντρώσει το 45% των ψήφων του κοινού και παίρνει το εισιτήριο για την Κοπεγχάγη όπου εκπροσωπεί την χώρα.

Το συγκρότημα θα δει τους τίτλους τέλους το 2003 καθώς τα μέλη του αποφασίζουν να ακολουθήσουν σόλο καριέρες.

Οι Antique στην Eurovision

Μετά την αποχή δύο συνεχόμεων ετών (1999, 2000) η συμμετοχή των Antique στην Eurovision 2001 θα σημάνει την μεγάλη επιστροφή της Ελλάδος στον διαγωνισμό και την αρχή της χρυσής δεκαετίας για την χώρα με αλλεπάλληλα πλασαρίσματα στην κορυφαία δεκάδα (2004 Σάκης Ρουβάς 3ος, 2006 Άννα Βίσση 9η, 2007 Σαρμπέλ 7ος, 2008 Καλομοίρα 3η , 2009 Σ.Ρουβάς 7ος, 2010 Αλκαίος 7ος, 2011 Λούκας Γιώρκας 7ος,) μεταξύ των οποίων και η πρωτιά του 2005 από την ίδια την Έλενα Παπαρίζου και το τραγούδι “My Number One”

Στην  Eurovision του 2001 , το ντουέτο εκπροσώπησε την Ελλάδα με το τραγούδι  “(I Would) Die For You” κατακτώντας την 3η θέση και πετυχαίνοντας την καλύτερη μέχρι τότε θέση της χώρας στον διαγωνισμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.