Λούκας Γιώρκας – Eurovision 2011: “H Ευρώπη μας ψήφισε 3ους – Θα μπορούσα να ξεψυχήσω στο stage”

Λούκας Γιώρκας – Eurovision 2011: “H Ευρώπη μας ψήφισε 3ους – Θα μπορούσα να ξεψυχήσω στο stage”
“Ο Θεός δεν είναι μια θεωρία, μια καλή φιλοσοφία, είναι εμπειρία, είναι βίωμα”

Ο Λούκας Γιώρκας εμφανίστηκε καλεσμένος στις Φωτεινές Διαδρομές με την Βίκυ Μπαφατάκη. Ο καλλιτέχνης μίλησε για την πορεία του στη μουσική βιομηχανία, την διαδρομή του στο X-Factor και για την περίοδο της Eurovision.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως σε σχέση με τα πρώτα του βήματα, έχει διατηρήσει τον αυθορμητισμό του, το γέλιο και την ανεμελιά.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, αποκάλυψε μάλιστα πως από νωρίς πίστευε στον εαυτό του, αλλά δεν είχε καθόλου ιδέα πως θα συμμετέχει σε διαγωνισμό που είχε απήχηση χιλιάδων τηλεθεατών (X-Factor).

Όσον αφορά για το αποτέλεσμα του Τελικού, τόνισε πως η διαφορά του με τον Νικόλα Μεταξά (που ερμήνευε ξένα κομμάτια), ήταν πως αυτός ερμήνευε ελληνικά λαϊκά και προς τα εκεί έκλινε και η μεγαλύτερη μερίδα κοινού, η οποία τον έχρισε νικητή.

Για τις κρίσεις πανικού μετά το παιχνίδι αποκάλυψε:

“Όσο περνάνε τα χρονιά, το φιλοσοφείς, καταλαβαίνεις ότι είναι συσσωρευμένο άγχος…Δεν προλαβαίνεις να εκφράσεις αυτά που αισθάνεσαι… Δεν προλαβαίνεις να αφομοιώσεις τα συναισθήματά σου…Βγαίνουν όλα με τη βία…Πέρασα και εγώ από αυτή τη διαδικασία”

Ποια είναι η σχέση του με τον Θεό;

“Η σχέση μου με τον Θεό είχε ξεκινήσει από μικρός. Έψελνα στην εκκλησία μέχρι τα 18 μου….Ο Θεός δεν είναι μια θεωρία, μια καλή φιλοσοφία, είναι εμπειρία, είναι βίωμα. Ο Θεός είναι αγάπη για όλους…

Η δημοσιογράφος μάλιστα τόνισε αμέσως μετά, πως ο Θεός είναι ο μεγαλύτερος επαναστάτης της αγάπης που έχει καταγράψει η ανθρωπότητα.

Όσον αφορά την περίοδο της Eurovision, δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που έγινε έκρηξη δημοσιότητας στην πορεία μου, με βρήκε πιο έτοιμο γενικότερα…Άτυπα οι Έλληνες είχαμε ταυτίσει τότε την Γερμανία με τα δεινά μας”

 

Για την στιγμή του Τελικού δήλωσε:

“Άδειασα μέχρι και την τελευταία σταγόνα ενέργειας που είχα μέσα μου, θα μπορούσα να ξεψυχήσω εκεί πέρα”.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως στον Τελικό, οι ψήφοι της Ευρώπης, τοποθέτησαν το Watch My Dance στην 3η θέση, ενώ στις επιτροπές στην 14η θέση.

Για την δική του “Mona Liza” αποκάλυψε πως θα ήθελε να είναι η κοπέλα, που θα πιστεύει και αυτήν στον Θεό, για να συμπορευτούν μαζί, διότι όπως είπε : Ό, τι κι αν συμβεί ο Θεός είναι ένας κοινός παρονομαστής”

Ο καλλιτέχνης γνωστοποίησε προς το τέλος της συνέντευξης, πως ετοιμάζει καινούριο ζεμπέκικο, 10 χρόνια μετά την Eurovision, και παράλληλα θα λάβει μέρος σε μία δράση μικρού μήκους με εταιρεία της Κύπρου, που θα υπερασπίζεται τα παιδιά που έχουν υποστεί bullying

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.