Λιθουανία 2017: Σήμερα ο πρώτος προκριματικός του Eurovizijos Atranka

Λιθουανία 2017: Σήμερα ο πρώτος προκριματικός του Eurovizijos Atranka

Ξεκινά σήμερα ο κλασσικός πλέον Eurovision μαραθώνιος της Λιθουανίας, Eurovizijos Atranka. Τέσσερις προκριματικοί γύροι θα διεξαχθούν με 12-13 διαγωνιζόμενους στον καθένα, με τους μισούς να περνάνε στη φάση των ημιτελικών. Κοινό και μία κριτική επιτροπή ειδικών θα καθορίσουν το σημερινό αποτέλεσμα. Από τη φάση των ημιτελικών και μετά, μία διεθνής επιτροπή θα προστεθεί, στην επιτροπή των ειδικών. Το Eurovizijos Atranka θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαρτίου, όπου έξι καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τη Λιθουανία στο διαγωνισμό της Eurovision, που τα τελευταία χρόνια δεν πηγαίνει και άσχημα..

Ανάμεσα στους σημερινούς υποψηφίους βλέπουμε τον προηγούμενο εκπρόσωπο της χώρας στη Eurovision 2009 Sasha Song, αλλά και τον αγαπημένο του κοινού Amberlife. Το πρώτο show του Eurovizijos θα μεταδοθεί σήμερα στις 21.00 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Οι σημερινοί διαγωνιζόμενοι και η σειρά εμφάνισής τους:

  1. Vilius Krivickas & Edvinas Gurevičius (Golden Monkeys) – Septyni dievai
  2. Ugnė Kudlaitė (Otreya) – Last Two Weeks
  3. Augustė Vedrickaitė – It’s Not Over (Not To Me)
  4. Edgaras Lubys (Amberlife) – Could It Be?
  5. Tadas Rimgaila & Samanta Tina – Tavo oda
  6. Sasha Song – Never Felt Like This Before
  7. Rūta Andruškevičiūtė – The Way To Your Heaven
  8. Benas Malakauskas – Rolling
  9. Audrius Petrauskas – Shine Like Gold
  10. Justinas Stanislovaitis (Justin3) – Streets Of Vilnius
  11. Dagna Kondratavičiūtė – Feel It
  12. Paula Valentaitė – Never Let You Go

Η πρώτη συμμετοχή της Λιθουανίας ήταν το 1994, όταν και τερμάτισε στην τελευταία θέση με μηδέν βαθμούς. Επέστρεψε στο διαγωνισμό το 1999 με μέτρια εώς κακά αποτελέσματα έκτοτε. Η καλύτερη της θέση ήρθε στην Αθήνα το 2006 όταν οι LT United με το τραγούδι τους We Are The Winners έφθασαν στην έκτη θέση. Η μοναδική ακόμα συμμετοχή τους που βρέθηκε στο τοπ10 ήταν πέρσι, όταν ο Donny Montell στη δεύτερη του απόπειρα στο διαγωνισμό βρέθηκε στην ένατη θέση, παίρνοντας το δωδεκάρι από το κοινό της Ιρλανδίας, της Νορβηγίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε τον Donny Montell να ερμηνεύει στον τελικό της Eurovision 2016 τη συμμετοχή του I’ve Been Waiting For This Night:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.