Λιθουανία: Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι από το Pabandom iš naujo!

Λιθουανία: Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι από το Pabandom iš naujo!

Ο Λιθουανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας LRT televizija (LRT) διοργανώνει αυτό το Σάββατο 15 Φεβρουάριου τον εθνικό τελικό Pabandom iš naujo! (“We go again!”) για να επιλέξει την επόμενη συμμετοχή της Λιθουανίας για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ας γνωρίσουμε τις φετινές συμμετοχές λίγο καλύτερα και ας ψηφίσουμε το αγαπημένο μας τραγούδι.

  • Aistė Pilvelytė – “Unbreakable

Γεννήθηκε το 1979 στο Κάουνας της Λιθουανίας και είναι τραγουδίστρια. Συμμετέχει στην εθνική επιλογή της Λιθουανίας για δωδέκατη φορά. Η καλύτερη της θέση στο εθνικό τελικό είναι το 2008, 2010 και το 2017 με τα αντίστοιχα τραγούδια:”Troy On Fire“, “Melancolia” και “I’m Like a Wolf

  • KaYra – “Alligator”

H Kayra ή αλλιώς Kristina Radžiukynaitė είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια. Συμμετείχε το 2014 στο εθνικό τελικό της Λιθουανίας και κατέληξε στην 9η θέση. To 2017 συμμετείχε στο “The Voice of Lithuania” και έφτασε μέχρι το τελικό.

  • Meandi – “DRIP”

Ο Meandi ή αλλιώς Saulius Šemiotas γεννήθηκε στo Βίλνιους της Λιθουανίας και είναι ράπερ. Θα μπορούσαμε να πούμε όπως λέει και ο ίδιος ότι το στυλ του είναι το συμβατικό hiphop. Χρησιμοποιεί συνήθως επιθετικούς και συνθετικούς ήχους με jazzy vibes.

  • The Backs – “Fully”

To συγκρότημα “The Backs” αποτελείται από 4 τραγουδίστριες την Yuri Bertha, Egle, Silvia και Alge, οι οποίοι έχουν ήδη συμμετάσχει στη μεγάλη σκηνή της Eurovision σε φωνητικά της Λιθουανίας. Τα κορίτσια είπαν ότι αυτή την φορά είναι πολύ διαφορετικά, γιατί αλληλοσυμπληρώνουν η μια την άλλη και έτσι βγαίνουν στην σκηνή με τετραπλή ενέργεια και η δύναμη που τους ενώνει είναι η μουσική.

  • THE ROOP – “On Fire”

To συγκρότημα “THE ROOP” αποτελείται από τους Vaidotas Valiukevicius (τραγουδιστής και πλήκτρα), Robertas Baranauskas (ντραμς) και Mantas Banišauskas (κιθάρα). Είναι ένα καινούργιο, φρέσκο pop-rock συγκρότημα. Τα μέλη είναι όλοι γεννημένοι στo Βίλνιους της Λιθουανίας. Οι ROOP είναι ένας συνδυασμός ενέργειας και αίσθησης όπου έχουν ειλικρινές και ισχυρή σχέση με το κοινό. Το 2018 συμμετείχαν στο εθνικό τελικό της Λιθουανίας και κατέληξαν στην τρίτη θέση.

  • Moniqué – “Make Me Human”

Η Monika Pundziūtė (γνωστή και ως Monique) γεννήθηκε το 1997 στο Širvintos της Λιθουανίας.  Συμμετέχει για πρώτη φορά στον εθνικό τελικό της Λιθουανίας και είναι η νικήτρια της τρίτης σεζόν του X-Factor της Λιθουανίας. Η Monique συμμετέχει στον εθνικό τελικό της Λιθουανίας με το τραγούδι “Make Me Human”, το οποίο υπογράφει ο Vytautas Bikus (ο οποίος είχε γράψει το τραγούδι της Λιθουανίας το 2018 – “When We’re Old”). Φέτος η Monique είναι μια από τους κριτές του “The Voice of Lithuania”.

  • Rūta Loop – “We Came from the Sun”

H Rūta Žibaitytė (γνωστή και ως Rūta Loop) γεννήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας. To μουσικό όργανο της είναι η φωνή της όπως δηλώνει και η ίδια. Το 2018 συμμετείχε στην εθνική επιλογής της Λιθουανίας και έφτασε μέχρι τον ημιτελικό.

  • Monika Marija – “If I Leave”

Η Monika Marija Paulauskaitė , γνωστή απλά και ως Monika Marija γεννήθηκε το 1998 στο Kelmė της Λιθουανίας και επαγγέλλεται τραγουδίστρια. Το 2017 συμμετείχε στην  πέμπτη έκδοση του The Voice of Lithuania οπού ήταν στην ομάδα του Donny Montell και  ανακηρύχθηκε νικήτρια με πάνω από 32 χιλιάδες τηλεφωνήματα. Το 2018 συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Λιθουανίας με το τραγούδι “The Truth” και κατέληξε στην 4η θέση. Το 2019 επέστρεψε ξανά στο εθνικό τελικό με δυο τραγούδια άλλα και πάλι η τύχη δεν ήταν μαζί της αφού κατέληξε στην δεύτερη θέση με το τραγούδι “Light On”.

 

Ποιό τραγούδι του Pabandom iš naujo! ("We go again!") σας άρεσε περισσότερο;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.