Λιθουανία: Με τους THE ROOP και το Discoteque στο Ρότερνταμ

Λιθουανία: Με τους THE ROOP και το Discoteque στο Ρότερνταμ

Η Λιθουανία έγινε απόψε η 5 χώρα που επέλεξε την συμμετοχή της για την Eurovision 2021, και αυτή δεν είναι άλλη από το Discoteque των THE ROOP. Η επιλογή αυτή έγινε μέσω του Pabandom iš Naujo!, της Λιθουανικής επιλογής για την Eurovision 2021 η οποία περιλάμβανε δύο προκριματικούς γύρους, έναν ημιτελικό και τον μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στον αποψινό τελικό διαγωνίστηκαν 6 διαγωνιζόμενοι, εκ των οποίων οι 5 προκρίθηκαν από τον ημιτελικό ενώ οι THE ROOP διαγωνίστηκαν απευθείας στον τελικό καθώς ήταν οι περσινοί νικητές της Λιθουανικής επιλογής με το τραγούδι On Fire. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Vytautas Rumšas, Ieva Stasiulevičiūtė, ενώ μαζί τους βρισκόταν και ο εκπρόσωπος της χώρας το 2015, Vaidas Baumila.

https://www.youtube.com/watch?v=yPNmMroYh_s

Οι διαγωνιζόμενοι
  1. Titas & Benas – No
  2. Martyna Jezepčikaitė – Thank You Very Much
  3. Gebrasy – Where’d You Wanna Go?
  4. Voldemars Petersons – Never Fall for You Again
  5. Evita Cololo – Be paslapčių
  6. The Roop – Discoteque
Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της αποψινής βραδιάς καθορίστηκαν κατά 50% από το κοινό και κατά 50% από μια επταμελή κριτική επιτροπή, μέλη της οποίας ήταν οι Ramūnas Zilnys, Aistė Smilgevičiūtė (Eurovision 1999), Jievaras Jasinskis, Gerūta Griniūtė, Stanislavas Stavickis-Stano, Vytautas Bikus and Ieva Narkutė. Oι The Roop κέρδισαν με συντριπτική διαφορά την πρώτη θέση στο televoting αλλά και όλα τα 12άρια των μελών της κριτικής επιτροπής.

Σειρά Καλλιτέχνης Τραγούδι Κρ.Επιτροπή Κοινό Σύνολο Θέση
Ψήφοι Βαθμοί Ψήφοι Βαθμοί
6 The Roop “Discoteque” 84 12 74512 12 24
3 Gebrasy “Where’d You Wanna Go?” 70 10 6413 10 20
4 Voldemars Petersons “Never Fall for You Again” 51 8 1124 7 15
2 Martyna Jezepčikaitė “Thank You Very Much” 40 5 2453 8 13
1 Titas & Benas “No” 44 6 1094 6 12
5 Evita Cololo “Be paslapčių” 47 7 427 5 12

 

Λίγα λόγια για τους ΤΗΕ ROOP

Οι The Roop είναι ένα τριμελές Λιθουανικό pop-rock συγκρότημα αποτελούμενο από τους Vaidotas ValiukevičiusRobertas Baranauskas, και Mantas Banišauskas, που δημιουργήθηκε το 2014. Κυκλοφόρησαν 2 albums το 2015 και το 2017, ενώ το 2018 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιοι σε Λιθουανική επιλογή για την Eurovision καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Το 2020 επέστρεψαν στο Pabandom iš naujo! με το τραγούδι On Fire κατακτώντας αυτή την φορά την πρώτη θέση κερδίζοντας το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν την Λιθουανία στην περσινή Eurovision η οποία ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του ιού COVID-19. Το περασμένο καλοκαίρι οι The Roop αποδέχτηκαν την πρόταση της Λιθουανικής τηλεόρασης LRT να επιστρέψουν για να διαγωνιστούν στο “Pabandom iš naujo! 2021”, αυτή την φορά όμως προκρίθηκαν απευθείας στον τελικό με το τραγούδι Discoteque.

H Λιθουανία στην Eurovision

H Λιθουανία μετράει μέχρι σήμερα 20 συμμετοχές στην Eurovision. Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 1994 όταν και πήρε την τελευταία θέση με 0 βαθμούς με τον Ovidijus Vyšniauskas και το Lopšinė mylimai. Η Λιθουανία είναι η μοναδική από τις 3 Βαλτικές χώρες που δεν έχει κερδίσει μέχρι σήμερα τον διαγωνισμό, καλύτερη της επίδοση ήταν το 2006 στην Eurovision της Αθήνας όπου οι LT United με το τραγούδι We Are the Winners κατέλαβαν την 6η θέση. Φέτος οι THE ROOP θα διαγωνιστούν στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού. Πιστεύετε πως οι THE ROOP είναι ικανοί να φέρουν στην Λιθουανία το πρώτο της βραβείο;

 

2 σκέψεις για το “Λιθουανία: Με τους THE ROOP και το Discoteque στο Ρότερνταμ

  1. Για να είμαι ειλικρινής το on fire πέρσι μου άρεσε πολύ περισσότερο. Από την άλλη όμως πλευρά, το discotheque προσφέρεται για πάρα πολλά επί σκηνής. Οι roop αποδεδειγμένα ‘το έχουν’, επομένως δεν το αποκλείω να δούμε φέτος το καλύτερο ever αποτέλεσμα για τη Λιθουανία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.