Λιθουανία: Με την Monika Liu και το Sentimentai στο Τορίνο

Λιθουανία: Με την Monika Liu και το Sentimentai στο Τορίνο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο τελικός του Pabandom Iš Naujo 2022, της εθνική επιλογή της Λιθουανίας για την φετινή Eurovision. Στον τελικό έφτασαν συνολικά 8 καλλιτέχνες οι οποίοι προέκυψαν από 3 προκριματικούς και δύο ημιτελικούς.

Παρουσιαστές του αποψινού σόου ήταν οι Giedrius MasalskisIeva Stasiulevičiūtė, και Richardas Jonaitis, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν κατά 50% από την ψήφο του κοινού και κατά 50% από την πενταμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους Ramūnas Zilnys (αρχισυντάκτης λαϊκής μουσικής στην LRT), Gerūta Griniūtė (συντάκτρια τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων στην LRT), Vytautas Bikus (συνθέτης και παραγωγός), Stanislavas Stavickis-Stano (συνθέτης και παραγωγός), Aistė Smilgevičiūtė (εκπρόσωπος της Λιθουανίας το 1999), Ieva Narkutė (τραγουδίστρια) και Vaidotas Valiukevičius (ο τραγουδιστής των The Roop που εκπροσώπησαν τη Λιθουανία πέρυσι).

Οι αποψινοί διαγωνιζόμενοι ήταν οι παρακάτω:

Μεγάλη νικήτρια με ομόφωνη απόφαση τόσο της κριτικής επιτροπής όσο και του κοινού αναδείχθηκε η Monika Liu με το Sentimental!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά πως ψήφισαν κοινό και επιτροπές. Είναι χαρακτηριστικό πως στις επιτροπές η Monika δεν είχε αντίπαλο καθώς πήρε και τα 7 δωδεκάρια των μελών της επιτροπής.

Λίγα λόγια για την Monika Liu

H Monika Liu είναι μια Jazz τραγουδίστρια με καταγωγή από την πόλη Klaipeda της Λιθουανίας όπου γεννήθηκε το 1988. Πραγματοποίησε τις μουσικές της σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία ενώ στην Λιθουανία έχει κυκλοφορήσει 3 studio albums και έχει συμμετάσχει σε μουσικά τηλεοπτικά shows ως κριτής όπως το Voice και στο The Masked Singer. Το Sentimental ήταν από την αρχή ένα από τα μεγάλα φαβορί του Λιθουανικού τελικού καθώς έφτασε στην κορυφή των εγχώριων charts.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.