Λευκορωσία: Με την ZENA και το Like It στο Τελ Αβίβ

Λευκορωσία: Με την ZENA και το Like It στο Τελ Αβίβ

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου ο εθνικός τελικός της Λευκορωσίας για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στην Eurovision 2019. Στον αποψινό τελικό διαγωνίστηκαν συνολικά 10 συμμετοχές με μεγάλη νικήτρια την ΖΕΝΑ και το  Like it. Τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:

  1. Michael Soul – Humanize
  2. ZENA – Like It
  3. Eva Kogan – Run
  4. BLGN ft. Mirex – Champion
  5. Sebastian Roos – Never Getting Close
  6. Alyona Gorbachova – Can We Dream
  7. PROvokatsiya – Running Away From The Sun
  8. Aura – Čaravala
  9. NAPOLI – Let It Go
  10. KeySi – No Love Lost

O νικητής προέκυψε  αποκλειστικά από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής του σόου. Κάθε μέλος  βαθμολόγησε την εκάστοτε συμμετοχή με 0 έως 10 βαθμούς. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα παρακάτω:

1 ZENA Like It 69
2 BLGN & Mirex Champion 65
3 Sebastian Roos Never Getting Close 62
4 Michael Soul Humanize 59
5 Alyona Gorbachova Can We Dream 59
6 Keysi No Love Los 59
7 NAPOLI Let It Go 58
8 PROvokatsiya Running Away From The Sun 55
9 Aura Caravala 55
10 Eva Kogan Run 54

Βλέπουμε ότι η ZENA άγγιξε σχεδόν το άριστα από τα 7 μέλη της κριτικής επιτροπής καθώς συγκέντρωσε 69 από τους 70 πόντους που συνολικά μπορούσε να πάρει. H ZENA (Zinaida Kupriyanovich το πλήρες όνομα της), είναι μόλις 17 ετών και ξεκίνησε την μουσική της καριέρα ως υποψήφια στους εθνικούς τελικούς της Λευκορωσίας για την Junior Eurovision το 2015 και το 2016, ενώ το 2017 πήρε μέρος στο Novaya Fabrika zvyozd (Η Ρωσική έκδοση του Star Academy). Μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο ήταν μια από τους 3 παρουσιαστές της Junior Eurovision που διεξάχθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Το τραγούδι Like it είναι γραμμένο εξολοκλήρου στα αγγλικά με  συνθέτες τους Yulia Kireeva και Viktor Drobysh με τον τελευταίο να είναι ο συνθέτης του τραγουδιού Party for everybody, με το οποίο οι  Buranovskiye Babushki πήραν την δεύτερη θέση για την Ρωσία στην Eurovision 2012.

https://www.youtube.com/watch?v=L8S3qEDBYL4

H Λευκορωσία συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 2004 και το καλύτερο της αποτέλεσμα ήταν το 2007 με τον Dmitry Koldun και το τραγούδι Work Your Magic όπου έφτασε έως την 5η θέση. Το 2018 η Λευκορωσία συμμετείχε με τον Alekseev και το τραγούδι Forever καταλαμβάνοντας την 16η θέση στον πρώτο ημιτελικό. Φέτος η Λευκορωσία συμμετέχει στον πρώτο μέρος του πρώτου ημιτελικού. Πιστεύετε ότι η Λευκορωσία μπορεί να διεκδικήσει φέτος το πρώτο της βραβείο;

 

4 σκέψεις για το “Λευκορωσία: Με την ZENA και το Like It στο Τελ Αβίβ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.