Λετονία: O Justs επιβεβαίωσε τα προγνωστικά!

Λετονία: O Justs επιβεβαίωσε τα προγνωστικά!

O Justs Sirmais κέρδισε τον Λετονικό τελικό με τίτλο Supernova 2016, έχοντας προηγουμένως κερδίσει σε όλους τους γύρους. Η πρωτότυπη από μουσικής απόψεως συμμετοχή του φέρει τον τίτλο Heartbeat “Χτυποκάρδι” και είναι γραμμένη από την Aminata, την περσινή ερμηνεύτρια, η οποία εξασφάλισε μια τιμητική 6η θέση για τη χώρα, μετά από 6 χρόνια αποκλεισμού στους ημιτελικούς.

imagesEBA4H5XK

Η εθνική επιλογή, που πραγματοποιήθηκε στα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης (LTV), σε παρουσίαση Ketija Šenberga και Toms Grevinš,  ξεκίνησε με 20 τραγούδια, μοιρασμένα σε δύο προημιτελικούς. Οκτώ από αυτά πέρασαν στον ημιτελικό και μόνο τέσσερα στον αποψινό τελικό. 2ο ήρθε το metal band Catalepsia, 3οι οι MyRadiantU σε μία χλιαρή μπαλάντα και 4η η Marta Ritova σε μια μπαλάντα πιο κλασική, αλλά τετριμμένη. Ψήφισε μόνο το κοινό, υπήρχε όμως και επιτροπή, η οποία έκρινε την απόδοση των ερμηνευτών. Τα μέλη της ήταν οι: Kaspars Roga (ντράμερ των Brainstorm-LAT 00), Ieva Kerevica (τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής), Intars Busulis (LAT 09) και Guntars Račs (μουσικός, συνθέτης και παραγωγός). Ως guest τραγούδησαν ο Intars Busulis και η Aminata, γεγονός που εγείρει κάποια ζητήματα, καθώς ήταν παράλληλα υποψήφια ως συνθέτης. Απομένει να δούμε τι θα κάνει ο 21 έτους Justs, για τον οποίο το συγκεκριμένο τραγούδι είναι και το παρθενικό του στη δισκογραφία.

https://www.youtube.com/watch?v=AF5na6zh-Zc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.