Λετονία: Ο Miks Galvanovskis είναι ο 17ος υποψήφιος του Supernova 2022

Λετονία: Ο Miks Galvanovskis είναι ο 17ος υποψήφιος του Supernova 2022

Η δημόσια τηλεόραση της Λετονίας LTV, ανακοίνωσε πως ο Miks Galvanovskis είναι αυτός που κέρδισε στην διαδικτυακή ψηφοφορία ανάμεσα από συνολικά δέκα καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος, και θα είναι ο 17ος υποψήφιος της διαδικασίας επιλογής της χώρας για την Eurovision 2022, Supernova.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Miks θα διαγωνιστεί στο Supernova, αφού συμμετείχε στη διαδικασία και το 2017. Το τραγούδι με το οποίο κέρδισε την πρόκριση είναι το I’m Just a Sinner και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

Έτσι λοιπόν, οι 17 συμμετοχές του ημιτελικού του Supernova 2022, είναι οι εξής:

Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους συναντάμε 4 πρώην εκπροσώπους της Λετονίας στην Eurovision. Αρχικά ο Bermudu Divstūris εκπροσώπησε την Λετονία το 2011 ως μέλος των Musiqq με το τραγούδι Angel in disguise. H Aminata εκπροσώπησε την Λετονία το 2015 με το τραγούδι Love injected καταλαμβάνοντας την 6η θέση, την καλύτερη θέση που πήρε η χώρα στην Eurovision μετά το 2005, ενώ έχει συνθέσει τις συμμετοχές της Λετονίας το 2016, το 2020 και το 2021. Έπειτα, ένα μέλος των BUJĀNS είναι ο  Intars Busulis ο οποίος εκπροσώπησε την Λετονία το 2009 με το τραγούδι Probka. Τέλος, ένα μέλος των Mēs Jūs Mīlam, ο Ralf Eilands, εκπροσώπησε την Λετονία ως μέλος των PeR με το τραγούδι Here we go το 2013. Όλοι οι παραπάνω καλλιτέχνες με εξαίρεση την Aminata δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό της Eurovision με την προηγούμενή τους προσπάθεια. Αξίζει να γίνει επίσης αναφορά στoν Markus Riva ο οποίος συμμετέχει για 8η φορά στο Supernova.

Ο ημιτελικός του Supernova θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου και ο τελικός στις 12 Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.