Κύπρος: Ποιες είναι οι δύο χορεύτριες που θα πλαισιώσουν την Ανδρομάχη στην Eurovision;

Κύπρος: Ποιες είναι οι δύο χορεύτριες που θα πλαισιώσουν την Ανδρομάχη στην Eurovision;

Όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπος της Κύπρου, Ανδρομάχη, στη σκηνή της Eurovision θα συνοδεύεται από 2 χορεύτριες. Πρόκειται για την Δέσποινα Λαγουδάκη και την χορογράφο της συμμετοχής Νεφέλη Θεοδότου.

Δέσποινα Λαγουδάκη

Η Δέσποινα Λαγουδάκη γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2014). Έχει κάνει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους και το 2016 παρακολούθησε το Intensive course of Martha Graham technique στη Νέα Υόρκη. Το 2017 έφτασε στον τελικό του ελληνικού «So You Think You Can Dance» κατακτώντας την τέταρτη θέση. Έχει συνεργαστεί με την Hellenic Dance Company σε παραστάσεις στο City Center της Νέας Υόρκης, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής και στο Πειραιώς 260, με τον Κώστα Φιλίππογλου στον Προμηθέα Δεσμώτη για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με την ομάδα χορού Άρθρωσις της Πέννυς Διαμαντοπούλου, με το Χοροθέατρο Οκτάνα του Κωνσταντίνου Ρήγου κ.ά. Το 2019 συνεργάστηκε με τον Αντώνη Φωνιαδάκη για την παράσταση Salema, σε συνεργασία με τον Αντώνη Μαρτσάκη, για το Summer Nostos Festival και το Dance Days στα Χανιά. Από το 2016 είναι ενεργό μέλος της ομάδας Χορευτές του Βορρά για τις παραγωγές InsistΤο πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι και Ρωμαίος και Ιουλιέτα, με παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Νεφέλη Θεοδότου

Η Νεφέλη Θεοδότου, στα 22 της μόλις χρόνια έχει γεμίσει τα πόδια της με αμέτρητες μελανιές κάνοντας «ευλαβικές» πρόβες για τις χορογραφίες στις οποίες συμμετέχει, εξελίσσεται με πάθος στο Commercial Dance, έχει χορέψει μπροστά σε μερικές χιλιάδες κόσμου στο πλευρό της Ελένης Φουρέιρα και άλλων καλλιτεχνών της ελληνικής showbiz, αλλά ο κόσμος της underground σκηνής είναι εκείνος που τη μαγεύει. Χορεύει σε video clips συγκροτημάτων της εγχώριας σκηνής, ακούει πολλή ροκ μουσική, πειραματική, ηλεκτρονική, αλλά και κλασική. Αγαπάει τον Aphex Twin, μα λατρεύει τους Radiohead, εξού και το όνειρό της να χορέψει δίπλα στον Thom Yorke, όπως μου εξομολογήθηκε. Όπως η Δέσποινα Λαγουδάκη, έτσι και η ίδια, έλαβε μέρος στο ελληνικό So You Think You Can Dance, φτάνοντας μέχρι την τελική τετράδα του διαγωνισμού.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από λίγες ημέρες, o Marvin Dietmann, ο οποίος θα επιμεληθεί την παρουσίαση της κυπριακής συμμετοχής επί σκηνής μαζί με τον Dan Shipton, κατέφτασε το Σάββατο στην Αθήνα για τις πρόβες. Ο διεθνώς καταξιωμένος καλλιτεχνικός διευθυντής, συναντήθηκε με την εκπρόσωπο της χώρας Ανδρομάχη, τον ενδυματολόγο Στέλιο Κουδουνάρη και την χορογράφο της κυπριακής αποστολής, Νεφέλη Θεοδότου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.