Καίτη Γαρμπή- Burak Kut σε Ελληνοτουρκική μουσική συνεργασία

Καίτη Γαρμπή- Burak Kut σε Ελληνοτουρκική μουσική συνεργασία

Η συνεργασία της Καίτης Γαρμπή με τον Τούρκο καλλιτέχνη Burak Kut (γνωστό απο τη συνεργασία του στο παρελθόν με τον Σάκη Ρουβά στο τραγούδι ΄ΟΤΑΝ’ από το soundrack της ταινίας κινουμένων σχεδίων Η Παναγία τω Παρισίων) είναι γεγονός.
Ο Τούρκος καλλιτέχνης προχωρά σε συνεργασία με Έλληνα καλλιτέχνη μετά από 17 χρόνια,-μιας που το 1998 ήταν η συνεργασία του με το Σάκη Ρουβά-με νωπές τις μνήμες γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια κοινής ‘εμφάνισης΄ τότε των δύο καλλιτεχνών στη Κύπρο , με επακόλουθα διαμαρτυρίες ακόμα και με τον καλλιτέχνη απο τη ‘γείτονα΄ χώρα να …΄έχει δεχτεί και.. “απόπειρα δολοφονίας” μιας που φήμες αναφέρουν για Εθνικιστές που απείλησαν τη ζωή του – και με τη καριέρα του να έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στη χώρα του.
Τον τελευταίο καιρό επανήλθε ενεργός στα μουσικά πράγματα στη Τουρκία και πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία του με τη “δική μας Καίτη”.
Ενθουσιασμένη δηλώνει η καλλιτέχνιδα με τα τραγούδια που έγραψε για εκείνους ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Γεωργουλάς και με τη σειρά της δηλώνει πως πρόκειται για ένα project υψηλών προδιαγραφών με την παραγωγή μοιρασμένη σε Ελλάδα, Τουρκία και Αγγλία. Η φωνή στα σόλο της Καίτης Γαρμπή έχει γραφτεί στην Ελλάδα, στο studio BK. Στην Κωνσταντινούπολη, ηχογραφήθηκαν οι φωνές των 2 καλλιτεχνών μαζί, καθώς και τα διάσημα «22 Τουρκικά βιολιά», που έχουν συμμετάσχει σε παραγωγές της Shakira και της Rihanna! Η μίξη και το mastering γίνεται στο Boutique studio στο Λονδίνο από τον σπουδαίο Matteo Cifelli. Όπως αποκάλυψαν οι δύο καλλιτέχνες σε κοινή τους συνέντευξη τύπου στην Κωνσταντινούπολη, οι συνεργάτες του Burak Kut επιθυμούσαν συνεργασία με την Καίτη Γαρμπή και την προσέγγισαν μέσω του συνθέτη ο οποίος «ένωσε» καλλιτεχνικά τις δυο πλευρές.
Το όλο project είναι μια κοινή παραγωγή της «Kaiti Garbi ltd» και της Τουρκικής «IYI MÜZİK». Στην Ελλάδα, τα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν από την Panic Platinum

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.