Κίεβο, Οδησσός και Ντνιπροπετρόφσκ συνεχίζουν στη μάχη για τη διοργανώτρια πόλη της Eurovision 2017

Κίεβο, Οδησσός και Ντνιπροπετρόφσκ συνεχίζουν στη μάχη για τη διοργανώτρια πόλη της Eurovision 2017

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά από τη δημόσια ρ/τ της Ουκρανίας (ΝΤU) οι τρεις πόλεις που συνεχίζουν να βρίσκονται στην κούρσα για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης του διαγωνισμού της Eurovision 2017 είναι το Κίεβο, η Οδησσός και το Ντνιπροπετρόφσκ.

Μετά την επίσημη παρουσίαση των 6 πόλεων που κατέθεσαν υποψηφιότητα για τη διοργάνωση της Eurovision 2017 στην Ουκρανία, μετά τη νίκη της Jamala πριν από λίγους μήνες στη Στοκχόλμη, σήμερα η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας και η EBU προχώρησαν στην ανακοίνωση των τριών πόλεων που περνούν στην δεύτερη και τελική φάση επιλογής. Ενώ αρχικά οι διοργανωτές μας είχαν ενημερώσει πως δύο πόλεις θα έμεναν στην διεκδίκηση της διοργάνωσης, τελικά ανακοίνωσαν τρεις. Έτσι το Κίεβο, η Οδησσός αλλά και το Ντνιπροπετρόφσκ ελπίζουν ακόμα ότι θα διοργανώσουν το Μάιο του 2017 το μεγαλύτερο ίσως μουσικό γεγονός του πλανήτη, το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το Κίεβο φαντάζει ως φαβορί για να φιλοξενήσει δεύτερη φορά το διαγωνισμό (μετά το 2005 όταν και η Έλενα Παπαρίζου κέρδισε για τη χώρα μας), αλλά η Οδησσός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ειδικά μετά την απλόχερη στήριξη που της παρείχε η νικήτρια και σχεδόν ηρωίδα για την Ουκρανία Jamala. Η μεγάλη έκπληξη φυσικά ήταν το Ντνιπροπετρόφσκ που κανείς δεν περίμενε να φθάσει στη 2η φάση επιλογής. Αυτό που ίσως έπαιξε ρόλο ήταν η κατασκευή ενός νέου γηπέδου μπάσκετ που συντελείται αυτό το διάστημα στην πόλη, χωρητικότητας 9.500 θέσεων, κάτι που ώθησε όπως φάνηκε την υποψηφιότητα του Ντνιπροπετρόφσκ.

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του NTU και επικεφαλής της ουκρανικής αποστολής στη Eurovision Victoria Romanova δήλωσε πως καμία εκ των πόλεων δεν ικανοποίησε 100% τους υπευθύνους για το διαγωνισμό, αλλά κατέληξαν στις τρεις άνω αναφερόμενες πόλεις λαμβάνοντας υπόψιν την προσβασιμότητα, την ασφάλεια αλλά και τις εν γένει εγκαταστάσεις και διευκολύνσεις που μπορεί να παρέχει η κάθε πόλη στις αποστολές, δημοσιογράφους και fans που θα έρθουν του χρόνου στην Ουκρανία για τον 62o διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η ανακοίνωση της νικήτριας-πόλης που θα έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τη Eurovision 2017, θα γίνει στις 27 Ιουλίου από κοινού από την ουκρανική δημόσια τηλεόραση NTU και την EBU.

Δείτε τα βίντεο των 3 υποψήφιων πόλεων που πέρασαν στη τελική φάση επιλογής και πείτε μας στα σχόλια ποια είναι η δική σας επιλογή.

ΚΙΕΒΟ:

ΟΔΗΣΣΟΣ:

ΝΤΝΙΠΡΟΠΕΤΡΟΦΣΚ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.