Ιταλία: 16 από τους 24 συμμετέχοντες του Festival Di Sanremo 2020 δηλώνουν πρόθυμοι να πάνε Eurovision

Ιταλία: 16 από τους 24 συμμετέχοντες του Festival Di Sanremo 2020 δηλώνουν πρόθυμοι να πάνε Eurovision

Είναι γνωστό ότι στην Ιταλία οι καλλιτέχνες αλλά και το κοινό βλέπουν το φεστιβάλ του Sanremo ως ένα αυτοτελές μουσικό φεστιβάλ και όχι ως έναν εθνικό τελικό για την Eurovision όπως συμβαίνει στις άλλες χώρες με τις αντίστοιχες εθνικές τους επιλογές.

Έτσι δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο ένας καλλιτέχνης που συμμετέχει στο φεστιβάλ να μην θέλει να συμμετάσχει στην Eurovision σε περίπτωση που κερδίσει το φεστιβάλ. Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση ήταν το συγκρότημα Stadio το οποίο αν και κέρδισε την πρώτη θέση στο φεστιβάλ του 2016, τα μέλη του αρνήθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ιταλία στην Eurovision εκείνη την χρονιά με αποτέλεσμα την χώρα να την εκπροσωπήσει η δεύτερη τότε στο φεστιβάλ Francesca Michielin, ενώ αντίστοιχα το 2019 ο Mahmood δεν απάντησε αμέσως θετικά στο ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovisιon.

Η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας RAI θέλοντας να προλάβει καταστάσεις, άλλαξε τους κανόνες και ζήτησε από της εταιρείες των καλλιτεχνών να επιβεβαιώσουν εκ των προτέρων τις προθέσεις τους για την συμμετοχή η μη των καλλιτεχνών στην Eurovision  έτσι ώστε τα ξημερώματα της 9ης Φεβρουαρίου να γνωρίζουμε όχι μόνο τον νικητή του φεστιβάλ αλλά και τον εκπρόσωπο της Ιταλίας στην Eurovision 2020 είτε ταυτίζονται αυτοί οι δύο είτε όχι.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή της Rai1 Claudio Fasulo συνολικά 16 από τους 24 καλλιτέχνες έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεση τους να εκπροσωπήσουν την Ιταλία στην Eurovision 2020 χωρίς να αποκλείεται μέσα στις επόμενες 2 μέρες και οι υπόλοιποι 8 καλλιτέχνες να κάνουν το ίδιο. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι είναι οι 16 καλλιτέχνες που έχουν δηλώσει θετικοί για την Eurovision.

Μία σκέψη στο “Ιταλία: 16 από τους 24 συμμετέχοντες του Festival Di Sanremo 2020 δηλώνουν πρόθυμοι να πάνε Eurovision

  1. Tikibombom το αγαπημένο μου. Σαν δεύτερη επιλογή: Fai rumore, Ho amato tutto, Eden, Viceversa.

    Του Gualazzi μεγάλη απογοήτευση.

    Προσωπικά δεν καταλαβαίνω όλον αυτόν τον ντόρο με το Andromeda.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.