Ιταλία: Στην δημοσιότητα τα ονόματα των 69 υποψηφίων του Sanremo Giovani

Ιταλία: Στην δημοσιότητα τα ονόματα των 69 υποψηφίων του Sanremo Giovani

Στην δημοσιότητα έδωσε η κρατική τηλεόραση τα ονόματα των 69 υποψηφίων καλλιτεχνών για το Sanremo Giovani.

Μετά τις αλλαγές που προκρίθηκαν για τo επόμενο φεστιβάλ του Sanremo 2019, μπορεί να μην δούμε την κατηγορία των Νέων Καλλιτεχνών στο επόμενο φεστιβάλ, αλλά η Ιταλική κρατική τηλεόραση εγκαινιάζει το νέο Φεστιβάλ, του Sanremo Giovani24 συνολικά νέοι καλλιτέχνες από 16 μέχρι 36 ετών θα διαγωνισθούν στο Sanremo Giovani από τις 17 μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου. 

Η κρατική τηλεόραση είχε ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολών από τις 4 Σεπτέμβρη μέχρι τις 12 Οκτώβρη για τους ενδιαφερόμενους και προσκαλώντας  δισκογραφικές εταιρείες να υποβάλλουν ονόματα καλλιτεχνών και τραγούδια για την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ. Ένας αριθμός ρεκόρ υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής , συγκεκριμένα 677 τον αριθμό. Από αυτούς σήμερα ανακοινώθηκαν οι 69 υποψήφιοι καλλιτέχνες οι οποίοι θα παρουσιαστούν στις ακροάσεις της Ρώμης στις 12 Νοεμβρίου, κατά τις οποίες θα επιλεγούν οι 18 καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον τελικό του SanRemo Giovani. Τα ονόματα των 69 υποψηφίων είναι :

Albert – Libertà
Andrea Vigentini – Magari
Andrea Biagioni – Alba piena
Argento – Mescolare
Banda Rulli Frulli – L’imitazione del male
Cannella – Nei miei ricordi
Chiara Scalisi – Voglio smettere di fare musica
Cimini – Anime impazzite
Ciuffi Rossi – Ti dedico tutto
Cobalto – Fuorigioco
Cordio – La nostra vita
Cristiano Turrini – Irrazionale
David – Padre
Diego Conti – 3 gradi
Easy Funk – Lobotomia
Ego – Sembrava facile
Einar Ortiz – Centomila volte
Fabio De Vincente – Come nelle favole
Federica Abbate – Finalmente
Federico Angelucci – L’uomo che verrà
Federico Baroni – Non pensarci
Filo Vals – Occasionale
Flo – Se move
Fm 93 – Lara (Ho fatto un pezzo indie)
Forlenzo – Non canto jazz
Fosco17 – Dicembre
Frances Alina – Forse mi va
Giacomo Eva – Errore bellissimo
Giacomo Voli – Senza l’autotiun
Giada D’Auria – Sola si sta bene
Giulia Mutti – Almeno tre
Icaro – Vivo sopra un’astronave (A Mina)
Jole – La turista e il gondoliere nelle sfere di vetro con neve
La Rua – Alla mia età si vola
La Zero – Nina è brava
Laura Ciriaco – L’inizio
Le Larve – Semplice
Le Ore – La mia felpa è come me
Liberementi – Datemi spazio
Libero – Anime a gas
Lilian More – Antieroi
Loomy – Coriandoli
Luce – Uguale a te
Mahmood – Gioventù bruciata
Maria (Vincitore Festival di Castrocaro 2018) – L’amore non si cancella
Marte Marasco – Nella mia testa
Maryam Tancredi – Con te dovunque al mondo
Michele Merlo – Non mi manchi più
Miriam Masala – Ops
Molla – 21 orizzontale
Morgan Ics – Io sono Alessandro
Nico Arezzo – Gorilla
Nomercy Blake – Che noia
Nyvinne – Io ti penso
Orler – Qualcosa di unico
Raphael – Figli delle lacrime
Rasmo & Jsnow – Sotto le mie suole
Ros – Incendio
Samuel Pietrasanta – Deja vu
Sarah Dietrich – Per venirti a cercare
Seba – Cuore bomba innescata
Symo – Paura di amare
Tr3ntan9ve – Low cost
Valentina Astolfi – A volte
Valentina Tioli – Giungla
Vittorio Sisto – Oltre
Wepro – Stop/Replay
Ylenia Lucisano – Il destino delle cose inutili
Zic – Torta

Ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων βρίσκεται αυτό του Antonello Carozza (Icaro), ο οποίος είχε συμμετάσχει στην δημιουργία της ιταλικής συμμετοχής στην Eurovision 2016, ενώ το 2010 είχε διαγωνιστεί στον εθνικό τελικό της Ρωσίας  και συμμετείχε επίσης  στο New Wave Festival και στη Ρωσική και Ιταλική εκδοχή του talent show The Voice. Άξιο αναφορά αποτελεί επίσης το όνομα του Andrea Vigentini ο οποίος διετέλεσε στα φωνητικά της ιταλικής συμμετοχής στο τελευταίο διαγωνισμό της Eurovision στην Λισαβόνα.

Τα 69 αυτά ονόματα θα εμφανισθούν ενώπιον της Μουσικής επιτροπής αποτελούμενη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Claudio Baglioni και αναπληρωτή διευθυντή της RAI1, τον παραγωγό Massimo Giuliano, τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Massimo Martelli, τον τηλεοπτικό σκηνοθέτη  Duccio Forzano, και τον διεθνώς αναγνωρισμένο παραγωγό μουσικής Geoff Westley.

Η Ακαδημία Area Sanremo 

Ενώ οι ακροάσεις στην Ρώμη στις 12 Νοεμβρίου θα καθορίσουν τα 18 ονόματα καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο Sanremo Giovani, τα υπόλοιπα 6 ονόματα που θα συμπληρώσουν την τελική 24αδα θα επιλεγούν μέσα από την ακαδημία Area Sanremo, ακριβώς όπως συνέβαινε και στο παρελθόν στη Nuove Proposte κατηγορία. Από τις 2.322 εγγραφές ένα σύνολο από 870 συμμετέχοντες με ακυκλοφόρητα τραγούδια έγινε δεκτό στην ακαδημία όπου λαμβάνουν ειδικές οδηγίες από τους ειδικούς. Στις 30 Οκτωβρίου δημοσιοποιήθηκαν τα 225 ονόματα που πέρασαν στο τελικό και τα οποία θα περάσουν από την τελευταία διαδικασία διαλογής στις 8-10 Νοεμβρίου στο Teatro dell’ Opera del Casino. Εκεί μια επιτροπή αποτελούμενη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Radio Italia, Antonio Vandoni, διευθύνων της Ορχήστρας του Φεστιβάλ, Enzo Campignoli, τον παραγωγό Gianni Testa και τραγουδίστρια Monia Russo , θα αναδείξουν την εξάδα που θα συναντήσει τους άλλους 18 στον τελικό του Sanremo Giovani.

Οι 24 διαγωνιζόμενοι στο SanRemo Giovani τις τρεις πρώτες ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και τις συμμετοχές τους και τις δύο τελευταίες ημέρες να διαγωνισθούν μεταξύ τους. Οι δύο πρώτοι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαζί με όλα τα μεγάλα ονόματα της ιταλικής μουσικής σκηνής, που θα επιλέξει φέτος ο Claudio Baglioni για να διαγωνισθούν στο Teatro Ariston για το Χρυσό Φοίνικα του Sanremo.

Το πιο ιστορικό Φεστιβάλ Τραγουδιού της Ευρώπης, αυτού του SanRemo θα πραγματοποιηθεί στο Teatro Ariston της μικρής πόλης του Σανρέμο, από τις 5 μέχρι και 9 Φεβρουαρίου 2019.

Μείνετε συντονισμένοι στο INFE Greece για όλα τα νέα που αφορούν το SanRemo Giovani και το Sanremo Festival και την επιλογή της Ιταλικής συμμετοχής για την Eurovision 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.