Ιταλία: Ο Diodato επιβεβαιώνει την συμμετοχή του στην Eurovision 2020

Ιταλία: Ο Diodato επιβεβαιώνει την συμμετοχή του στην Eurovision 2020

O Diodato αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του 70ου φεστιβάλ τραγουδιού του Sanremo σε ένα σόου που κράτησε πάνω από 6 ώρες. Όταν όμως ολοκληρώθηκε η βραδιά του τελικού, δεν διευκρινίστηκε το αν ο Diodato θα ήταν εκείνος ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπούσε την Ιταλία στην Eurovision τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την τελευταία βραδιά του φεστιβάλ ένας δημοσιογράφος υπέβαλε το ερώτημα στον Diodato για το αν θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision. Ο Ιταλός καλλιτέχνης απάντησε καταφατικά και μάλιστα πως είναι πολύ χαρούμενος πως θα εκπροσωπήσει την χώρα του σε έναν τέτοιο διεθνή διαγωνισμό. Έκανε έπειτα την παρακάτω δήλωση:

Χαίρομαι που μπορώ να εκπροσωπήσω την ιταλική μουσική στο εξωτερικό καθώς και τη δική μου μουσική. Νομίζω πως πρέπει να εργαστούμε ως ομάδα, η ιταλική μουσική έχει μεγάλη σημασία, πρέπει να ενισχυθεί σε διεθνές επίπεδο, πρέπει να επιστρέψουμε ως εξαγωγείς μουσικής. Η Eurovision μου φαίνεται εξαιρετική ευκαιρία.

Πλέον o Diodato γίνεται ο 46ος εκπρόσωπος της Ιταλίας στον διαγωνισμό της Eurovision. Θα πρέπει όμως το τραγούδι του Fai Rumore να ερμηνευθεί σε μια άλλη εκδοχή καθώς το τραγούδι έχει διάρκεια 3:36 λεπτά, παραπάνω από το επιτρεπτό όριο.

Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες με μεγάλη Ιστορία στον θεσμό καθώς ήταν μια από τις 7 χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό Eurovision το 1956. Η Ιταλία έχει κερδίσει 2 φορές τον διαγωνισμό της Eurovision, το 1964 με την Gigliola Cinquetti και το “Non ho l’età” καθώς και το 1990 με τον  Toto Cutugno και το “Insieme: 1992” και παρά την μακρόχρονη αποχή της από το 1998 μέχρι και το 2010 έχει εκπροσωπηθεί από κομμάτια που έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του διαγωνισμού, ενώ πέρσι έφτασε πολύ κοντά σε μια 3η νίκη στον διαγωνισμό με τον Mahmood και το Soldi ο οποίος έφτασε έως την δεύτερη θέση. Πιστεύετε πως ο Diodato με το Fai Rumore μπορεί να φέρει στην Ιταλία το 3ο βραβείο της;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.