Ιταλία: Δείτε απόψε την πρώτη βραδιά του φεστιβάλ Sanremo 2021

Ιταλία: Δείτε απόψε την πρώτη βραδιά του φεστιβάλ Sanremo 2021

Ξεκινάει απόψε το 71o μουσικό φεστιβάλ του Sanremo, ένα από τα πλέον φημισμένα μουσικά φεστιβάλ του κόσμο, το οποίο υπήρξε πηγή έμπνευσης και της ίδιας της Eurovision. Μέσω του  φεστιβάλ Sanremo 2021 θα επιλεγεί και η συμμετοχή της Ιταλίας για την Eurovision 2021 που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείται με κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με το παρελθόν, λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19. Αρχικά το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του με απουσία κοινού, ενώ διεξάγεται περίπου έναν μήνα αργότερα από τις συνήθεις ημερομηνίες διεξαγωγής τους. Αξίζει να σημειωθεί πως απόψε το πασίγνωστο μοντέλο Naomi Campell αναμενόταν να ήταν μια από τους αποψινούς παρουσιαστές, λόγω όμως των περιορισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα στο Teatro Ariston στην πόλη Sanremo της Λιγουρίας, που έδωσε το όνομά της στο φεστιβάλ. Κεντρικός παρουσιαστής θα είναι ο Amadeus, ένας από τους πλέον διάσημους Ιταλούς παρουσιαστές ο οποίος είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ. Στο πλευρό του για όλη την διάρκεια του φεστιβάλ θα είναι ο Fiorello, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Ιταλούς κωμικούς, ενώ μόνο για απόψε, τρίτη παρουσιάστρια θα είναι η Matilda De Angelis.

Το διαγωνιστικό κομμάτι του Sanremo 2021

Στο φεστιβάλ Sanremo υπάρχουν και φέτος 2 μουσικές κατηγορίες, η κατηγορία Campioni των καταξιωμένων καλλιτεχνών η οποία αποτελείται φέτος από 26 διαγωνιζόμενους, και η κατηγορία των νέων καλλιτεχνών όπου φέτος έχουμε 8 διαγωνιζόμενους. Νικητής του φεστιβάλ και εκπρόσωπος της Ιταλίας στην Eurovision 2021 αναδεικνύεται ο νικητής της κατηγορίας Campioni, ενώ σε περίπτωση που αρνηθεί επιλέγεται κάποιος από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες των δύο κατηγοριών που δήλωσαν την πρόθεση τους να πάνε Eurovision.

Ο νικητής του φεστιβάλ προκύπτει από τις ψηφοφορίες 4 σωμάτων, της δημοσκοπικής επιτροπής, της επιτροπής των μουσικών της ορχήστρας, της επιτροπής του τύπου και το televoting. Απόψε στην πρώτη βραδιά του φεστιβάλ όπου θα παρουσιαστούν οι 13 από τις 26 συμμετοχές της κατηγορίας Campioni, το αποτέλεσμα θα κριθεί από την δημοσκοπική επιτροπή, η οποία αποτελείται από fans του φεστιβάλ οι οποίοι ψηφίζουν από το σπίτι τους μέσω ενός συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από την εταιρεία Ipsos.

Οι αποψινοί διαγωνιζόμενοι της πρώτης βραδιάς είναι οι εξής:
  1. Aiello Ora
  2. Arisa Potevi fare di più
  3. Annalisa Dieci
  4. Coma_Cose Fiamme negli occhi
  5. Colapesce e Dimartino Musica leggerissima
  6. Fasma Parlami
  7. Francesca Michielin e Fedez Chiamami per nome
  8. Francesco Renga Quando trovo te
  9. Ghemon Momento perfetto
  10. Irama La genesi del tuo colore
  11. Madame Voce
  12. Måneskin Zitti e buoni
  13. Max Gazzè e La Trifluoperazina Monstery Band Il farmacista

Από τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες οι Eurofans θυμούνται σίγουρα την Francesca Michielin ως εκπρόσωπο της Ιταλίας στην Eurovision 2016 με το τραγούδι No Degree Of Separation (16η θέση) ενώ ανάμεσα στους συνθέτες του τραγουδιού της συναντάμε τον Mahmoon, εκπρόσωπο της Ιταλίας στην Eurovision 2019 με το Soldi που έφτασε έως την δεύτερη θέση. Από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες συναντάμε την Arisa η οποία κέρδισε το φεστιβάλ το 2014 και το τραγούδι της το γράφει ο πολύ γνωστός καλλιτέχνης Gigi D’Alessio, ενώ οι AnnalisaFasma, Francesco Renga, Ghemon, Irama και  Max Gazzè έχουν λάβει μέρος ξανά στο φεστιβάλ κατά το παρελθόν.

Οι διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία των νέων

Απόψε διαγωνίζονται και οι 4 από τους 8 διαγωνιζόμενους στην κατηγορία των νέων, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε ζευγάρια. Η βαθμολογία εδώ θα καθοριστεί κατά ένα τρίτο από την δημοσκοπική επιτροπή, κατά ένα τρίτο από την επιτροπή του τύπου, και κατά ένα τρίτο από το televoting. Oι αποψινοί διαγωνιζόμενοι είναι οι εξής:

  1. Avincola Goal!
  2. Elena Faggi Che ne so
  3. Folcast Scopriti
  4. Gaudiano Polvere da sparo
Οι αποψινοί καλεσμένοι

Η αποψινή βραδιά δεν γίνεται να μην περιλαμβάνει καλεσμένους. Πρώτος εξ αυτών ο Diodato, νικητής του περσινού φεστιβάλ ο οποίος θα εκπροσωπούσε την Ιταλία στην Eurovision 2020 με το τραγούδι Fai Rumore αν δεν ακυρωνόταν εξαιτίας της πανδημίας. Υπόλοιποι καλεσμένοι είναι οι εξής: Loredana Bertè, Alessia Bonari και Banda musicale della Polizia di stato & Olga Zakharova e Stefano Di Battista.

To φεστιβάλ ξεκινάει στις 21:30 και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ΕΔΩ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.