Ισραήλ: Παρούσα στην Eurovision 2019 η Dana International

Ισραήλ: Παρούσα στην Eurovision 2019 η Dana International

H Ισραηλινή νικήτρια του διαγωνισμού το 1998, Dana International, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να είναι παρούσα στην επόμενη Eurovision τον ερχόμενο Μάιο στο Τελ Αβίβ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ DANA INTERNATIONAL

Η Dana ήταν φιλοξενούμενη ως ομιλήτρια του Limmud, ενός Βρετανό-εβραϊκού εκπαιδευτικού φιλανθρωπικού οργανισμού. Η διάσημη τρανσέξουαλ τραγουδίστρια  και νικήτρια του διαγωνισμού το 1998, επιβεβαίωσε ότι θα τραγουδήσει κατά τη διάρκεια του επόμενου διαγωνισμού, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και αν θα εμφανιστεί  σε κάποιο από τους δύο ημιτελικούς , τον τελικό ή στο Eurovillage.

Κατά την διάρκεια του δρώμενου η ίδια απέρριψε την πρόταση που ήθελε ο διαγωνισμός το 2019 να διοργανωθεί στην πρωτεύουσα του Ισραήλ , τα Ιεροσόλυμα, και όχι στο Τελ Αβίβ.  Η νικήτρια του διαγωνισμού στο Μπέρμιγχαμ σημείωσε:

Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει ότι ο διαγωνισμός πρέπει να τελείται στην πρωτεύουσα

Το νικητήριο τραγούδι της Dana International, Diva, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη. Η νίκη της τότε είχε έρθει με μόλις 6 πόντους διαφορά από το Η.Β και το τραγούδι της Imaani, Where Are You?

 Επιπροσθέτως αναφερόμενη στην αρνητική δημοσιότητα που έλαβε η ερμηνεία της το 1998 ως τρανσέξουαλ και απαντώντας για τα αρνητικά σχόλια των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων πολιτικών είπε:

Γιατί να μη πάρεις ένα άσχημο λεμόνι και να το κάνεις μια ωραία λεμονάδα. Έτσι λοιπόν πήραμε τα σχόλια από τους Ορθόδοξους και τα διαδώσαμε στον κόσμο. Μπορώ να σας πω ότι με βοήθησε πολύ.

Τελευταία φορά που η Ισραηλινή σταρ εμφανίστηκε στον διαγωνισμό, ήταν το 2011 με την συμμετοχή της Ding Dong το οποίο δεν κατάφερε να προκριθεί στο μεγάλο τελικό. Από τότε συνεχίζει να κυκλοφορεί νέα μουσικά κομμάτια ενώ εμφανίστηκε και στο reality TV. Το 2015 είχε εμφανιστεί με την Conchita Wurst στο Eurovision Song Contest’s Greatest Hits concert .

Πηγή: The Jewish Chronicle

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.