Ισραήλ : Ο Υπ. Οικονομικών αποκλείει το ενδεχόμενο επιπλέον χρηματοδότησης της ΚΑΝ – Η Eurovision 2019 πιθανόν να διεξαχθεί σε άλλη χώρα!

Ισραήλ : Ο Υπ. Οικονομικών αποκλείει το ενδεχόμενο επιπλέον χρηματοδότησης της ΚΑΝ – Η Eurovision 2019 πιθανόν να διεξαχθεί σε άλλη χώρα!

Ενώ λίγες ώρες μας χωρίζουν από τη λήξη της προθεσμίας που έδωσε η EBU, στην ισραηλινή δημόσια τηλεόραση (ΚΑΝ), ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας Moshe Kahlon δηλώνει ότι δεν προτίθεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει επιπλέον την ΚΑΝ, θέτοντας πλέον σε ρεαλιστική διάσταση το σενάριο η Eurovision 2019 να διεξαχθεί σε άλλη χώρα.

Ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ μελών του υπουργικού συμβουλίου και των ανθρώπων της ΚΑΝ, για το ποιος πρέπει να πληρώσει στην EBU, την εγγύηση των 12 εκ. ευρώ συνεχίζεται. Από τη μία μεριά ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, δηλώνει ότι είναι ένα θέμα λεπτών για την ΚΑΝ η κατάθεση της εγγύησης στην EBU από τον διαθέσιμο προυπολογισμό που διαθέτει και πως δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί έξτρα χρηματοδότηση στην δημόσια τηλεόραση της χώρας, αφού αυτό και παράνομο θα είναι, αλλά και σπατάλη.

Από την άλλη πλευρά, κύκλοι της ΚΑΝ αναφέρουν πως αν δοθεί η εγγύηση στην EBU από τον δικό τους προυπολογισμό, τότε θα πρέπει να απολύσουν μέχρι και 300 υπαλλήλους για να τα βγάλουν πέρα ή να περικόψουν τις άλλες παραγωγές που έχουν προγραμματίσει για την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν.

Η εταιρεία (ΚΑΝ) έχει κάνει ένα σοβαρό λάθος, πρέπει να διαχειριστεί τις υποθέσεις της όπως κάθε άλλος δημόσιος οργανισμός, οι προσπάθειές της να συνδέσει την επίλυση της κατάστασης με την κυβέρνηση είναι λανθασμένη. Μπορούν να μεταφέρουν αυτό το ποσό σε ένα λεπτό. Αν δεν καταβάλουν την εγγύηση θα κάνουν ένα σοβαρό λάθος, το οποίο θα είναι αντίθετο στους κανόνες και τη νομοθεσία. Δήλωση του

Kahlon σε συνέντευξή του στην Ynet.

Ο Υπουργός Kahlon προχώρησε ακόμα παραπέρα, κατηγορώντας την ΚΑΝ, ότι η συμπεριφορά τους είναι και απαράδεκτη και ανεξήγητη. Αποδίδει μάλιστα αυτή την συμπεριφορά της διοίκησης της ΚΑΝ, στην κόντρα που έχουν με το υπουργείο του, ενώ τους καλεί άλλη μία φορά να λειτουργήσουν σύμφωνα με τους κανόνες, έχοντας στο μυαλό τους ότι είναι ένας δημόσιος οργανισμός που λειτουργεί με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές του Kahlon, η ΚΑΝ προέβη στην εξής ανακοίνωση, αποδεικνύοντας πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση:

Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι η ΚΑΝ αδυνατεί μόνη της να καλύψει το κόστος παραγωγής και διοργάνωσης της Eurovision 2019. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να τη χρηματοδοτήσει τότε ο επόμενος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Ισραήλ. Εμείς καλούμε όλους τους υπευθύνους να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να έρθουν σε συμφωνία, για τον προυπολογισμό και τη χρηματοδότηση της διοργάνωσης.

Ο Υπουργός των Οικονομικών, Kahlon, ακόμα και μετά από αυτή την ανακοίνωση συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η επίλυση του ζητήματος άπτεται αποκλειστικά στην ΚΑΝ, η οποία θα έπρεπε να είχε καταθέσει την εγγύηση την 1η Αυγούστου. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι κινδύνεψε η πολιτική του καριέρα για τη δημιουργία της ισραηλινής δημόσιας τηλεόρασης, αλλά και η σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν υπάρχει περίπτωση να αναμειχθεί περαιτέρω με το ζήτημα, πετώντας το μπαλάκι στο γήπεδο της ΚΑΝ.

Αν λοιπόν η ΚΑΝ δεν καταβάλει την εγγύηση στην EBU μέχρι και αύριο που λήγει η προθεσμία, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο διαγωνισμός να μεταφερθεί σε άλλη χώρα. Με δεδομένο πάντα ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση και ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν θα καταβάλει η ίδια την εγγύηση, όπως υποστηρίζει μέχρι στιγμής.

 

7 σκέψεις για το “Ισραήλ : Ο Υπ. Οικονομικών αποκλείει το ενδεχόμενο επιπλέον χρηματοδότησης της ΚΑΝ – Η Eurovision 2019 πιθανόν να διεξαχθεί σε άλλη χώρα!

  1. Δεν ήθελε μεγάλη φαντασία να υποθέσεις ότι μία διοργάνωση στο Ισραήλ θα ήταν προβληματική σε πολλά επίπεδα -συμβολικό, οργανωτικό, οικονομικό, ασφάλειας- και μεγάλος πονοκέφαλος για την EBU.

  2. Βλεπω καμιά Αυστρία, Σουηδια ή Γερμανια να αναλαμβάνουν την EV του 2019, αν δεν βρεθούν τα χρηματα.
    Δεν θα ηθελα την Κύπρο να την διοργανώσει, θα ηθελα να την ειχε κερδίσει με το σπαθί της αφου έκανε την καλύτερη της εμφάνιση ever, έσκισε και ανετρεψε και ολα τα δεδομένα μετα τις πρωτες προβες της Φουρειρα! Η Κύπρος έπρεπε να κερδίσει….

  3. Η Αυστρία και η Σουηδία πάντως δήλωσαν ήδη έτοιμες…. Για εμάς στην Κύπρο δεν το βλέπω. Δεν το θέλουμε αν δεν το κερδίσουμε. Λες και μας περισσεύουν.

  4. Εκει στο ισραηλ θα μας περνανε για βλακες.θελουν για ακομη μια φορα να συζητηθουν.οχι μονο θα γινει στο ισραηλ η διοργανωδη αλλα και στην ιερουσαλημ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.