Ισπανία: Το «SloMo» κατηγορείται ότι είναι τραγούδι που εξωθεί τις γυναίκες στην πορνεία

Ισπανία: Το «SloMo» κατηγορείται ότι είναι τραγούδι που εξωθεί τις γυναίκες στην πορνεία

Το PSOE, το οποίο είναι σοσιαλιστικό κόμμα της Ισπανίας, επικρίνει ότι το «SloMo», είναι τραγούδι που αναφέρεται στην πορνεία με το RTVE εξετάζει το θέμα.

Ο πρόεδρος του RTVE, José Manuel Pérez Tornero, διαβεβαίωσε ότι «εξετάζονται πολύ προσεκτικά» τα σχόλια που περιλαμβάνουν το τραγούδι κι αναφέρουν ότι «οι στίχοι του τραγουδιού είναι μια μορφή πορνείας» .

Αυτό απάντησε ο επικεφαλής του RTVE, όταν ρωτήθηκε για το θέμα από τη σοσιαλίστρια βουλευτή Lidia Guinart, κατά τη διάρκεια της Μικτής Επιτροπής για τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο της RTVE Corporation, που πραγματοποιήθηκε αυτή την Πέμπτη.

Η βουλευτής του PSOE δήλωσε ότι η επιλογή του τραγουδιού που εκπροσωπεί την Ισπανία στη Eurovision «δεν είναι ασήμαντη».

«Είναι θέμα ανησυχίας, το μήνυμα που έχει το συγκεκριμένο τραγούδι»

«Η φυσιολογικότητα της εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος δεν φαίνεται να είναι το καλύτερο μήνυμα για την αντιπροσώπευση μιας δημόσιας τηλεόρασης στην οποία, όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει, ζυγίζει τη νομική υποχρέωση, αλλά και την ηθική, να αποτελεί παράδειγμα στην πορεία προς την πλήρη ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών», υποστήριξε η σοσιαλίστρια.

«Οι στίχοι πολλών τραγουδιών, ειδικά ορισμένων μουσικών τάσεων που ακμάζουν αυτή τη στιγμή, προσφέρουν στους πολίτες, αλλά κυρίως στους νεότερους, μηνύματα που πηγαίνουν ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών», υπογράμμισε.

Και η πορνεία είναι αυτή, ούτε λίγο ούτε πολύ, μια μορφή βίας κατά των γυναικών. Ένα τραγούδι που αναφέρεται σε οποιαδήποτε μορφή βίας δεν φαίνεται, επομένως, η καλύτερη επιλογή για να πάει σε ένα φεστιβάλ όπως η Eurovision“, δήλωσε η Lidia Guinart.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.