Ισπανία: Το Eres Tu αγαπημένη συμμετοχή των Ισπανών|Στην δεύτερη θέση η Pastora Soler

Ισπανία: Το Eres Tu αγαπημένη συμμετοχή των Ισπανών|Στην δεύτερη θέση η Pastora Soler

Διαδικτυακή ψηφοφορία πραγματοποίησε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισπανίας RTVE τον τελευταίο μήνα σχετικά με την αγαπημένη συμμετοχή της χώρας όλων των ετών. Αρχικά η ψηφοφορία είχε να κάνει με την πιο αγαπημένη συμμετοχή της χώρας ανά δεκαετία από το 1961 που συμμετέχει όπου προέκυψαν έξι συμμετοχές Οι έξι χωρίστηκαν σε ομάδες των τριών χωρών όπου στι δύο πρώτες θέσει βρέθηκαν το Eres Tu των Mocedades και το Quedate Conmigo της Pastora Soler. Όμως το γεγονός ότι η πρώτη συμμετοχή συγκέντρωσε μεγαλύτερο ποσοστό 62% έναντι της δεύτερης 44%, έθεσε τους Mocedades νικητές της ψηφοφορίας. Το αποτέλεσμα κρίθηκε από 3.772 ψήφους.

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο Twitter κι όχι στην επίσημη σελίδα του RTVE λόγω τεχνικών προβλημάτων ενώ οι ψήφοι από τους προηγούμενους γύρους δεν προσμετρήθηκαν.

Η ψηφοφορία του τελικού:

Οι Mocedades εκπροσώπησαν την Ισπανία το 1973 κατακτώντας την δεύτερη θέση.

Μία σκέψη στο “Ισπανία: Το Eres Tu αγαπημένη συμμετοχή των Ισπανών|Στην δεύτερη θέση η Pastora Soler

  1. Το Eres Tú είναι μια πολυαγαπημένη συμμετοχή παρόλο που ήταν παράφωνοι στο live…
    Κάποια στιγμή βέβαια διαπίστωσα ότι είναι παράφωνοι ακόμα και στη studio version (σε κάποια σημεία) 😛

    Η Ισπανία είναι για μένα μια περίπτωση love/hate στη γιουροβίζιον. Έχει στείλει πολλά τραγούδια που λατρεύω (1969, 1970, 1980, 1983, 1985, 1990, 1991, 1995, 1997) και άλλα τόσα που απεχθάνομαι (2002, 2017, 2018 π.χ.).
    Ειδική περίπτωση για μένα αποτελεί η συμμετοχή τους το 1983. Μια συμμετοχή τόσο μπροστά από την εποχή της (συγκλονιστικός συνδυασμός electro με flamenco, με μια ανατριχιαστική ερμηνεία από τη Θεά Remedios Amaya) η οποία ΦΥΣΙΚΑ και αγνοήθηκε σκανδαλωδώς από τις επιτροπές των ειδικών οι οποίες είναι κατά βάσει μουσικά “συντηρητικές” και διαχρονικά έχουν διαπράξει “εγκλήματα” ειδικά εκείνες τις εποχές που είχαν και το μονοπώλιο στην ψηφοφορία. ‘Ισως οι πιο άδικοι nul points στην ιστορία της γιουροβίζιον (κατ’ εμέ πάντα).
    Παρεμπιπτόντως, ασχολίαστο το ότι ψηφίστηκε το “τσίρκουλο” τους από το 2002.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.