Ισπανία: Ο Blas Cantó εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2020

Ισπανία: Ο Blas Cantó εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2020

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ισπανίας RTVE, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση του ότι ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2020 θα επιλεγεί εσωτερικά, ανακοίνωσε ότι στο Ρότερνταμ θα την εκπροσωπήσει ο Blas Cantó.

Λίγα λόγια για τον Blas Cantó

Ο Blas Cantó (γεννημένος στις 26 Οκτωβρίου 1991) είναι Ισπανός τραγουδιστής.  Αναδείχθηκε ως μέλος του ισπανικού συγκροτήματος Auryn, ενώ το 2017 ξεκίνησε σόλο καριέρα.

Το 2000, ο Cantó συμμετείχε στο παιδικό talent show Veo Veo σε ηλικία οκτώ ετών. Το 2004 συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Ισπανίας για την Junior Eurovision, Eurojunior, με το τραγούδι “Sentir“, αλλά έχασε την María Isabel, την μοναδική νικήτρια της χώρας στον διαγωνισμό της JESC.

Το 2009, ο Cantó ίδρυσε το συγκρότημα Auryn μαζί με τους Álvaro Gango, Carlos Marco, David Lafuente και Dani Fernández. Το 2011, η μπάντα συμμετείχε στο Destino Eurovisión , την εθνική διαδικασία επιλογής για την Eurovision 2011. Η μπάντα έφτασε την πρώτη τριάδα του τελικού, χάνοντας από την Lucía Pérez .

Οι Auryn κέρδισαν δημοσιότητα μετά την εμφάνισή τους στο Destino Eurovisión. Η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο τους single “Breathe in the Light” αργότερα το 2011, καθώς και το ντεμπούτο άλμπουμ τους Endless Road, 7058 το 2012, και τα δύο μπήκαν στο top 10 των ισπανικών Singles και Albums Charts αντίστοιχα. Επόμενο άλμπουμ τους ήταν το Anti-Heroes που κυκλοφόρησε το 2013, φτάνοντας κατευθείαν στο νούμερο ένα των ισπανικών Albums Chart και έγινε πλατινένιο. Το τρίτο άλμπουμ τους Circus Avenue έφτασε και αυτό στο Νο 1 των ισπανικών Album, όπου παρέμεινε εκεί για 5 συνεχόμενες εβδομάδες. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του Ghost Town τον Δεκέμβριο του 2015, επτά μήνες πριν την παύση του.

Τον Ιούλιο του 2016 ο Canto ανακοινώθηκε ότι θα συμμετέχει στην πέμπτη σεζόν της τηλεοπτικής εκπομπής Tu Cara Me Suena ( Your Face Sounds Familiar ) όπου αναδείχτηκε νικητής με ποσοστό 55%. Λίγο αργότερα, οι Auryn ανακοίνωσαν την παύση του συγκροτήματος, καθώς διάφορα μέλη της μπάντας, συμπεριλαμβανομένου και του Cantó, αναμένεται να ξεκινήσουν σόλο καριέρα. 

Ο Cantó κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του single “In Your Bed” στις 3 Μαρτίου 2017, την ίδια μέρα με το φινάλε του Tu Cara Me Suena .

Στις 9 Μαρτίου 2018, κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο ισπανόφωνο του single “Él no soy yo” ενώ στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του σόλο άλμπουμ με τίτλο Complicado, φτάνοντας στην κορυφή των ισπανικών Album Charts.

Φέτος η χώρα εκπροσωπήθηκε από την Miki με το τραγούδι La Venda, καταλαμβάνοντας την 22η θέση του μεγάλου τελικού στο Τελ Αβίβ, με 54 βαθμούς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.