Ισπανία: Ξεκινάνε οι διαδικασίες για την εθνική επιλογή

Ισπανία: Ξεκινάνε οι διαδικασίες για την εθνική επιλογή

Ο ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, TVE, ανακοίνωσε πως θα επιλέξει τη συμμετοχή της χώρας για τη Eurovision 2017 μέσω τηλεοπτικού σόου που θα μεταδοθεί τον ερχόμενο Φλεβάρη. Το Objectivo Eurovision , όπως θα ονομάζεται η εθνική επιλογή, θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη.

Αυτή τη φορά το TVE επέλεξε έναν διαφορετικό μηχανισμό επιλογής υποψηφίων του εθνικού τελικού. Έτσι λοιπόν η επιλογή θα γίνει σε συνδυασμό εσωτερικής και διαδικτυακής ψηφοφορίας. Από τη ψηφοφορία μέσω του διαδικτύου θα επιλεγεί ο ένας υποψήφιος και οι υπόλοιποι θα είναι επιλογή μιας ειδικής επιτροπής.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθνική επιλογή εκπροσώπου της Ισπανίας, μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους στο TVE από τις 27 Οκτωβρίου μέχρις τις 27 Νοεμβρίου.

Το TVE θα ξεχωρίσει 30 συμμετοχές οι οποίες θα δημοσιευτούν στη σελίδα rtve.es όπου μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας θα μειωθούν σε 10. Έπειτα μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει 3 καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στον εθνικό τελικό.Αυτή η επιλογή θα μεταδοθεί ζωντανά τον Ιανουάριο διαδικτυακά.

Ο εκπρόσωπος της Ισπανίας που θα ταξιδέψει στο Κίεβο θα προκύψει από την ψηφοφορία επιτροπής και κοινού.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Το 2016 η Ισπανία εκπροσωπήθηκε από την Barei και το τραγούδι “Say Yay!” που τερμάτισε στην 22η θέση του τελικού με 77 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.