Ισπανία: Λεπτομέρειες σχετικά με τον εθνικό τελικό της χώρας “Benidorm Fest”

Ισπανία: Λεπτομέρειες σχετικά με τον εθνικό τελικό της χώρας “Benidorm Fest”

Η αρχηγός της ισπανικής αποστολής για την Eurovision, Eva Mora, σε συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή της χώρας, αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το Benidorm Fest, την εθνική επιλογή της Ισπανίας για τον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Θα υπάρχουν τέσσερις φάσεις και δύο τρόποι επιλογής των συμμετοχών. Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα μπορούν να καταχωρούν τα τραγούδια τους μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση rtve.es. Εκτός από αυτό, θα υπάρχουν κάποιοι καταξιωμένοι τραγουδιστές και τραγουδοποιοί, που θα κληθούν να συμμετάσχουν. Το Benidorm Fest έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιανουαρίου και θα υπάρξουν τρία shows, 2 ημιτελικοί και ο τελικός.

Μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή μόνο Ισπανοί συνθέτες και τραγουδιστές άνω των 16 ετών. Πρέπει είτε να έχουν ισπανική υπηκοότητα, είτε να ζουν μόνιμα στην Ισπανία. Εάν πρόκειται για συγκρότημα ή ομάδα σύνθεσης, τουλάχιστον το 50% των καλλιτεχνών πρέπει να πληρούν αυτά τα κριτήρια.

Οι συνθέτες επιτρέπεται να υποβάλλουν μόνο ένα τραγούδι ως κύριοι συνθέτες και άλλα δύο ως συνεργάτες, ενώ οι τραγουδιστές μπορούν να ερμηνεύσουν μόνο μία συμμετοχή. Όλα τα τραγούδια πρέπει να περιλαμβάνουν στίχους στα ισπανικά ή σε μία από τις άλλες επίσημες γλώσσες της Ισπανίας (βασκικά, καταλανικά και γαλικιανά). Μόνο το 35% των στίχων επιτρέπεται να είναι σε άλλη γλώσσα.

Το Benidorm Fest θα αποτελείται από τέσσερις φάσεις. Κατά την πρώτη φάση, οι υποβολές είναι ανοιχτές για ένα μήνα, από σήμερα έως τις 29 Οκτωβρίου. Οι καλλιτέχνες είτε θα υποβάλουν τα τραγούδια τους, είτε θα κληθούν να συμμετάσχουν. Το RTVE θα μπορεί επίσης να συνδυάσει έναν προσκεκλημένο τραγουδιστή με ένα τραγούδι που έχει υποβληθεί.

Η δεύτερη φάση είναι η επιλογή τραγουδιού. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες της μουσικής και προσωπικό του RTVE, θα επιλέξει έως και 12 συμμετέχοντες και έξι αναπληρωματικούς. Τουλάχιστον δύο συμμετοχές θα επιλεγούν μεταξύ αυτών που υποβάλλονται μέσω διαδικτύου.

Οι τρίτη και τέταρτη φάση, θα είναι οι ημιτελικοί και ο τελικός.

Σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνιστούν 6 συμμετοχές, με τις τρεις να προκρίνονται στον τελικό. Ο νικητής του τελικού, θα είναι ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2022.

Διαφορές θα υπάρχουν και στην ψηφοφορία, σε σχέση με πέρυσι. Το 50% του τελικού αποτελέσματος θα προκύψει από την ψηφοφορία μιας επαγγελματικής κριτικής επιτροπής. Το 60% των μελών της θα είναι Ισπανοί, ενώ το 40% θα προέρχονται από το εξωτερικό. Το υπόλοιπο 50% θα ανήκει στο κοινό, 25% τηλεψηφοφορία και 25% δημοσκοπικό δείγμα του ισπανικού πληθυσμού.

Φέτος την Ισπανία εκπροσώπησε ο Blas Cantó, ο οποίος επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ισπανία στην Eurovision 2020 μέσω απευθείας ανάθεσης με το τραγούδι Universo. Μετά την ακύρωση του περσινού διαγωνισμού εξαιτίας της πανδημίας του ιού COVID-19, η Ισπανική τηλεόραση ανανέωσε την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του. Τον Φεβρουάριο η RTVE διεξήγαγε εθνικό τελικό, με τον καλλιτέχνη να ερμηνεύει τα 2 υποψήφια τραγούδια του. Το κοινό που ψήφιζε για 10 μέρες, αποφάσισε, με ποσοστό 58%, πως το Voy a quedarme θα ήταν αυτό με το οποίο θα διαγωνιζόταν ο τραγουδιστής στο Ρότερνταμ. Δυστυχώς η φετινή συμμετοχή της Ισπανίας τερμάτισε στην 24η θέση του μεγάλου τελικού, συγκεντρώνοντας μόλις 6 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.