Ισπανία: Δημοσιοποιήθηκαν τα 17 υποψήφια τραγούδια για το Eurovision Gala και οι ερμηνευτές τους

Ισπανία: Δημοσιοποιήθηκαν τα 17 υποψήφια τραγούδια για το Eurovision Gala και οι ερμηνευτές τους

Το Operancion Triunfo, η διαδικασία μέσα από την Ισπανία θα καθορίσει τον επόμενο εκπρόσωπο της στην Eurovision 2019, φτάνει στα τελικά στάδια του και σήμερα δημοσιοποιήθηκαν τα υποψήφια τραγούδια για το Eurovision Gala και η διανομή τους στους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες. 

Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

Το Ισπανικό κρατικό κανάλι συγκέντρωσε τα υποψήφια τραγούδια μέσα από δύο γύρους . Ο πρώτος κατόπιν ανοικτής προκήρυξης για γνωστούς κι άγνωστους συνθέτες από τα οποία δέκα επιλέχθηκαν από μέλη των δύο fan club της χώρας, μαζί με ένα μέλος του Digital RTVE και δύο επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας Στον δεύτερο Το RTVE κάλεσε κι αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και συνθέτες να παρουσιάσουν τις δικές τους συνθέσεις. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας σε συνεργασία με δύο καθηγητές της ακαδημίας του OT επέλεξαν ακόμα δέκα τραγούδια.

Σήμερα το μεσημέρι έλαβε χώρα η διανομή αυτών των τραγουδιών στους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες, η οποία τελικά αφορούσε 17 τραγούδια και όχι 20 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Σημειωτέον , όπως δήλωσε και o διευθυντής της συμπαραγωγού εταιρίας του ΟΤ GestMusic, Tinet Rubira , δεν θα ανατεθεί σε όλους τους διαγωνιζόμενους του ΟΤ τραγούδι και ότι οι καθηγητές της Ακαδημίας επέλεξαν εκείνα τα πρόσωπα που διακρίνονται για τις φωνητικές τους ικανότητες περισσότερο. Ο κ. Rubira επίσης ξεκαθάρισε ότι οι καθηγητές της Ακαδημία,  δεν ανακατεύτηκαν στην επιλογή των τραγουδιών παρά μόνο στην επιλογή των καλλιτεχνών.

ΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Επιπλέον ανακοινώθηκαν και τα 17 υποψήφια τραγούδια και οι καλλιτέχνες τα οποία θα τα ερμηνεύσουν όπως και το ύφος κάθε συμμετοχής. Η λίστα έχει ως ακόλουθα:

1. Famous – No puedo más (mid-tempo με gospel επιρροές)
2. Miki – La venda (Καταλανική rumba/ska)
3. Alba Reche – ¿Qué será luego? (flamenco/soul/latin μπαλάντα)
4. Miki & Natalia – Nadie se salva
5. Julia – Qué quieres que haga (flamenco/soul/latin μπαλάντα)
6. Natalia – La clave (Ισπανική pop/urban)
7. Sabela – Dímelo de frente (pop/electronic)
8. Sabela – Hoy soñaré (ethnic/chill out)
9. Miki – El equilibro (indie rock)
10. Noelia – Hoy vuelvo a reír otra vez (ρομαντικό)
11. Marilia – Todo bien (latin/dance/funk)
12. María – Muérdeme (Αισθηματικό τραγούδι)
13. Carlos Right – Se te nota (international latin pop)
14. Damion – Sale (pop/dancehall)
15. Marta – Vuelve (ρομαντικό)
16. Joan Garrido & Marilia – A tu lado
17. Carlos Right – Nunca fui (ρομαντικό) 

Φέτος ωστόσο δεν θα υπάρξει πρότερη παρουσίαση των τραγουδιών. Οι καλλιτέχνες με την βοήθεια των καθηγητών και των συνθετών τους θα ηχογραφήσουν στις 16 Δεκεμβρίου μια demo εκδοχή των τραγουδιών, από τα οποία ένα απόσπασμα ενός λεπτού θα αναρτηθεί στην σελίδα του RTVE. Μετά τον τελικό του OT στις 19 Δεκεμβρίου,μία online ψηφοφορία θα διεξαχθεί για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, στην επίσημη ιστοσελίδα του RTVE και τα τρία πρώτα τραγούδια σε ψήφουςθα προκριθούν απευθείας στο Eurovision Gala. Από τα 14 εναπομείναντα κομμάτια, τα επτά θα τα επιλέξει μια επιτροπή ειδικών από διευθυντικά στελέχη του RTVE και δύο καθηγητές του OT. Στόχος είναι να υπάρχουν δέκα τραγούδια στον τελικό επιλογής για την Eurovision.

Την Ισπανία φέτος εκπροσώπησαν οι φιναλίστ του OT Alfred και Αmaia με το τρυφερό Tu Cancionκατακτώντας την 23η θέση στον Μεγάλο Τελικό με 61 βαθμούς:

Για ο,τιδήποτε νεότερο σχετικά με την ισπανική επιλογή για την Eurovision μείνετε συντονισμένοι στο InfeGreece.

 

Μία σκέψη στο “Ισπανία: Δημοσιοποιήθηκαν τα 17 υποψήφια τραγούδια για το Eurovision Gala και οι ερμηνευτές τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.