Ισπανία: Δείτε απόψε τον τελικό του Benidorm Fest 2022

Ισπανία: Δείτε απόψε τον τελικό του Benidorm  Fest 2022

H Ισπανία γίνεται απόψε η τέταρτη χώρα που θα κάνει γνωστή την συμμετοχή της για την Eurovision 2022 μέσω του εθνικού τελικού της, του Benidorm Fest 2022. Συνολικά 8 τραγούδια θα διαγωνιστούν απόψε στον τελικό διεκδικώντας την πρώτη θέση που θα τους στείλει τον Μάϊο στο Τορίνο για τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στην πόλη Benidorm από την οποία πήρε και το όνομά του, ενώ παρουσιαστές θα είναι οι AlaskaInés Hernand και Máximo Huerta. H αποψινή βραδιά του τελικού θα περιλαμβάνει πολλούς καλεσμένους, ανάμεσά τους και πρώην εκπροσώπους της Ισπανίας στην Eurovision όπως τους Pastora Soler ( 2012 – Quédate Conmigo – 10η θέση), Blas Cantó ( 2021 – Voy a quedarme – 24η θέση), Mocedades (1973 – Eres Tú – 2η θέση) καθώς επίσης και τους Nia Correira & Nyno Vargas. Οι 8 αποψινοί διαγωνιζόμενοι είναι οι παρακάτω:

  1. Rayden – Calle de la Llorería
  2. Tanxuguerias – Terra
  3. Varry Brava – Raffaella
  4. Chanel – Slo Mo
  5.  Rigoberta Bandini – Ay Mama
  6. Xeinn – Eco
  7. Gonzalo Hermida – Quién lo diría
  8. Blanca Paloma – Secreto de Agua

Τα αποτελέσματα θα καθοριστούν κατά 50% από μια κριτική επιτροπή κατά 25% από ένα δημοσκοπικό πάνελ απαρτιζόμενο από ένα στατιστικά αποτελούμενο δείγμα του Ισπανικού κοινού, και κατά 25% από το televoting. Κάθε μέλος της επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από 3 Ισπανούς και 2 ξένους, θα βαθμολογήσει τα τραγούδια, από το καλύτερο προς το χειρότερο με την παρακάτω βαθμολογία: 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4 ενώ το δημοσκοπικό πάνελ και το televoting θα ψηφίσουν με την εξής βαθμολογία: 30, 25, 20, 18, 15, 12, 10, 5. Τα μέλη της επιτροπής είναι τα παρακάτω:

  • Estefanía García – Διευθύντρια της ορχήστρας της RTVE
  • Felix Bergsson – Επικεφαλής της Ισλανδικής αποστολής
  • Marvin Dietmann – Σκηνοθέτης
  • Miryam Benedited – Χορογράφος
  • Natalia Calderón – Τραγουδίστρια και ηθοποιός

O τελικός του Benidrom Fest ξεκινάει στις 23:05 και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ΕΔΩ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.