Ισλανδία: Τα αποτελέσματα του Β’ ημιτελικού του Songvakeppnin 2022

Ισλανδία: Τα αποτελέσματα του Β’ ημιτελικού του Songvakeppnin 2022

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος ημιτελικός της Ισλανδικής επιλογής για την Eurovision 2022, Songvakeppnin 2022. Η επιλογή, που σχεδόν κάθε χρονιά από το ντεμπούτο της Ισλανδίας στον διαγωνισμό χρησιμοποιείται ως μέθοδος ανάδειξης του εκπροσώπου, φιλοξενήθηκε από τους Björg Magnúsdóttir, Jón Jónsson και Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir και η βραδιά έλαβε χώρα στο στούντιο RVK, στο Ρέικιαβικ.

Οι διαγωνιζόμενες συμμετοχές, με τη σειρά που αναφέρονται ήταν οι εξής:

Σύμφωνα με τους κανόνες του Songvakeppnin, όλες οι συμμετοχές οφείλουν να ερμηνευτούν στα Ισλανδικά στους ημιτελικούς, ενώ στον τελικό στην γλώσσα που θα ερμηνευτούν στην Eurovision σε περίπτωση επιλογής τους.

Μετά το τέλος της βραδιάς και έπειτα από μικτή ψηφοφορία κοινού και επιτροπών (50-50), οι τυχεροί που πήραν τα 2 εισιτήρια για τον τελικό είναι η Katla με το Þaðan af και οι Reykjavíkurdætur με το Tökum af stað.

Όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, μετά και την ολοκλήρωση του 2ου ημιτελικού, κάποια από τις συμμετοχές που δεν κατάφερε να περάσει το σκόπελο για τον τελικό θα λάβει wildcard προκειμένου να συνεχίσει να διεκδικεί την εκπροσώπηση της Ισλανδίας, σε αυτόν στις 12 Μαρτίου. Οι τυχεροί αυτής της διαδικασίας ήταν οι Amarosis με το Don’t you know (íslenska útgáfan).

Η Ισλανδία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1986 και είναι από τις χώρες με το μεγαλύτερο διάστημα συμμετοχών χωρίς νίκη! Καλύτερη της θέση η 2η τις χρονιές 1999 και 2009 με τις Selma και Yohanna αντίστοιχα. Πέρυσι, εκπροσωπήθηκε από το συγκρότημα Daði og Gagnamagnið και το τραγούδι “10 years” καταλαμβάνοντας την 4η θέση, που είναι και η δεύτερη καλύτερη της χώρας στην ιστορία των συμμετοχών της.

UPDATE: Κατά τη δημοσιοποίηση του άρθρου δεν ήταν γνωστό το πότε θα καθοριστεί ο 5ος υποψήφιος (wildcard), γι’αυτό στην αρχή γινόταν λόγος για τέσσερις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.