Ισλανδία: Στις 5 Μαρτίου ο τελικός του “Söngvakeppnin 2022”

Ισλανδία: Στις 5 Μαρτίου ο τελικός του “Söngvakeppnin 2022”

Η δημόσια τηλεόραση της Ισλανδίας RUV, ανακοίνωσε πως ο εθνικός τελικός της χώρας για την Eurovision 2022, Söngvakeppnin, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου!

Το φορμάτ θα παραμείνει όπως το ξέρουμε από το 2020. Συνολικά θα διαγωνιστούν 10 συμμετοχές χωρισμένες σε 2 ημιτελικούς. Από τον κάθε ημιτελικό, οι 2 με τις περισσότερες ψήφους από το κοινό, θα προκρίνονται στον τελικό της διαδικασίας. Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιτελικού, 1 τραγούδι που δεν κατάφερε να προκριθεί, θα επιλεγεί από την κριτική επιτροπή ώστε να διαγωνιστεί στην τελική βραδιά. Στον τελικό θα λάβουν μέρος 5 διαγωνιζόμενοι, ενώ ο νικητής θα προκύψει έπειτα από 2 γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, κοινό και κριτική επιτροπή θα αποφασίσουν με την ψήφο τους ποια 2 τραγούδια θα προκριθούν στον Super Final γύρο, όπου από εκεί η συμμετοχή με τις περισσότερες ψήφους από το κοινό, θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την Ισλανδία στη Eurovision 2022 στην Ιταλία.

Η Ισλανδία φέτος εκπροσωπήθηκε από τους Daði og Gagnamagnið, νικητές του Söngvakeppnin 2020, όπου μέσω απευθείας ανάθεσης τους δόθηκε η ευκαιρία να διαγωνιστούν το 2021, μιας και η προηγούμενη διοργάνωση είχε ακυρωθεί λόγω του COVID-19. Το τραγούδι που μας παρουσίασαν ήταν το 10 Yaers, με το οποίο κατέλαβαν την 4η θέση στον τελικό, συγκεντρώνοντας 378 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.