Ισλανδία: Απόψε ο πρώτος ημιτελικός του Songvakeppnin 2022

Ισλανδία: Απόψε ο πρώτος ημιτελικός του Songvakeppnin 2022

Απόψε θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός της εθνικής επιλογής της Ισλανδίας για την Eurovision 2022, Songvakeppnin. Παρουσιαστές του σόου, που θα λάβει χώρα στα RVK Studios στο Ρέικιαβικ, θα είναι οι Björg Magnúsdóttir, Jón Jónsson και Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir.

Η ισλανδική επιλογή αποτελείται από 2 ημιτελικούς και τον τελικό, ενώ συνολικά συμμετέχουν 10 υποψήφιοι, οι οποίοι χωρίστηκαν ανά 5 στους ημιτελικούς της διαδικασίας.

Στον πρώτο ημιτελικό θα διαγωνιστούν οι εξής συμμετοχές:

  1. Amarosis Don’t you know (íslenska útgáfan)
  2. Stefán Óli – Ljósið
  3. Haffi HaffGía
  4. Stefanía SvavarsdóttirHjartað mitt
  5. Sigga, Beta & ElínMeð hækkandi sól

Στους ημιτελικούς οι καλλιτέχνες ερμηνεύουν τα τραγούδια τους στην ισλανδική γλώσσα, ενώ στον τελικό όπως θα παρουσιαστούν στην Eurovision σε περίπτωση νίκης τους.

Από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν 2 συμμετοχές. Το αποτέλεσμα θα καθοριστεί κατά 50% από την κριτική επιτροπή και κατά 50% από το κοινό, ενώ μετά την ολοκλήρωση των δύο ημιτελικών θα δοθεί μια wildcard σε κάποια συμμετοχή που δεν κατάφερε να προκριθεί.

Ο πρώτος ημιτελικός του Songvakeppnin 2022 θα ξεκινήσει στις 21:45 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.