ΙΝFE Greece Poll 2023: Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Mολδαβίας “Soarele şi Luna” του Pasha Parfeny

ΙΝFE Greece Poll 2023: Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Mολδαβίας “Soarele şi Luna” του Pasha Parfeny

Ως infegreece.com πραγματοποιούμε μια σειρά αφιερωμάτων στις συμμετοχές της Eurovision 2023, όπου οι αναγνώστες μας θα έχουν την δυνατότητα να βαθμολογούν την κάθε συμμετοχή με βαθμό από το 1 έως το 10. Απόψε είναι η σειρά της Mολδαβίας:

Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Mολδαβίας “Soarele şi Luna” του Pasha Parfeni

Μολδαβία: Pasha Parfeny – Soarele şi Luna 

Γλώσσα:  Ρουμανικά

Τρόπος επιλογής: Εθνικός Τελικός (Etapa națională 2023)

Είδος: Pop Folk

Δημιουργοί τραγουδιού: Pavel Parfeni, Andrei Vulpe, Iuliana Parfeni

Σειρά εμφάνισης/ Ημιτελικός: 10η στον A’ Ημιτελικό

Αριθμός συμμετοχών: 17

Πρώτη συμμετοχή: 2005

Καλύτερη θέση: 3η (2017)

Ποσοστό πρόκρισης από τους ημιτελικούς:11/16 (68,75%)

Λίγα Λόγια για τoν Pasha Parfeni και το “Soarele şi Luna“: O Pasha Parfeni γεννήθηκε το 1986 στην πόλη Orhei της Μολδαβίας και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Ξεκίνησε την μουσική του καριέρα το 2008 ως μέλος των SunStroke Project (Eurovision 2010, 2017) με τους οποίους ήταν υποψήφιος το 2009 στον Μολδαβικό εθνικό τελικό για την Eurovision με το τραγούδι “Νο Crime” με το οποίο κατέλαβαν την 3η θέση. Το 2012 ο Pasha Parfeni εκπροσώπησε την Μολδαβία στην Eurovision 2012 με το τραγούδι “Lăutar” καταλαμβάνοντας της 11η θέση, ενώ το 2013 σύνθεσε το τραγούδι “O mie” για την Aliona Moon με το οποίο εκπροσώπησε την Μολδαβία στην Eurovision, καταλαμβάνοντας και πάλι την 11η θέση. Το 2020 ήταν ξανά υποψήφιος στην εθνικό τελικό της χώρας του ο Pasha Με το τραγούδι “My Wine” καταλαμβάνοντας στην 2η θέση, ενώ φέτος αντιμετώπισε ως αντιπάλους του στον Μολδαβικό εθνικό τελικό, τους πρώην συνεργάτες του Aliona Moon και SunStroke Poject.

O Pasha Parfeni εμπνεύστηκε το τραγούδι του από την σύζυγο του και τον γάμο τους τον οποίο θεωρεί παραμυθένιο, ενώ όπως δηλώνει και ο στίχος “Ο ήλιος και το φεγγάρι θα κρατούν το στέμμα του γάμου μας” θεωρεί τον γάμο του ευλογημένο από όλες τις δυνάμεις του σύμπαντος.

https://www.youtube.com/watch?v=se9LDgFW6ak

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.