ΙΝFE Greece Poll 2023: Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Λετονίας “Aijā” των Sudden Lights

ΙΝFE Greece Poll 2023: Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Λετονίας “Aijā” των Sudden Lights

Ως infegreece.com πραγματοποιούμε μια σειρά αφιερωμάτων στις συμμετοχές της Eurovision 2023, όπου οι αναγνώστες μας θα έχουν την δυνατότητα να βαθμολογούν την κάθε συμμετοχή με βαθμό από το 1 έως το 10. Απόψε είναι η σειρά της Λετονίας:

Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Λετονίας “Aijā” των Sudden Lights

Λετονία: Sudden Lights – Aijā

Γλώσσα:  Αγγλικά, Λετονικά

Τρόπος επιλογής: Εθνικός Τελικός (Supernova 2023)

Είδος: Alternative Rock, Indie Rock

Δημιουργοί τραγουδιού: Andrejs Reinis Zitmanis, Kārlis Matīss Zitmanis, Kārlis Vārtiņš, Mārtiņš Matīss Zemītis

Σειρά εμφάνισης/ Ημιτελικός: 4η στον Α’ Ημιτελικό

Αριθμός συμμετοχών: 22

Πρώτη συμμετοχή: 2000

Καλύτερη θέση: 1η (2002)

Ποσοστό πρόκρισης από τους ημιτελικούς: 5/17 (29,4%)

Λίγα Λόγια για τους Sudden Lights και το “Aijā: Οι Sudden Lights είναι ένα Indie Rock συγκρότημα που αποτελείται από τους Andrejs Reinis Zitmanis, Kārlis Matīss Zitmanis, Kārlis Vārtiņš, Mārtiņš Matīss Zemītis και δημιουργήθηκε το 2012 στην πρωτεύουσα της Λετονίας, την Ρίγα. Το 2015 κέρδισαν έναν διαγωνισμό για ανερχόμενους καλλιτέχνες, έτσι είχαν την ευκαιρία να ηχογραφήσουν το πρώτο τους τραγούδι. Το 2017 κυκλοφόρησαν το πρώτο από τα 3 τους albums και το 2018 έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στoν Λετονικό εθνικό τελικό για την Eurovision, Supernova, με το τραγούδι “Just Fine” με το οποίο κατέλαβαν την δεύτερη θέση.

Φέτος με το τραγούδι “Aijā“ κέρδισαν την πρώτη θέση τόσο στο televoting όσο και στις επιτροπές. Όπως δήλωσαν τα μέλη του συγκροτήματος, αυτό το τραγούδι έχει βαθύ νόημα και είναι γραμμένο στα αγγλικά για να δώσει λόγια παρηγοριάς σε περισσότερους ανθρώπους. Επίσης δήλωσαν ότι: “Βλέποντας τα σκοτεινά γεγονότα στον κόσμο και τις ζωές των ανθρώπων που καταστράφηκαν από το κακό, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι. Αλλά ο τίτλος του τραγουδιού είναι στα λετονικά, με μια λέξη που λένε ότι είναι αδύνατο να μεταφραστεί και που δίνει την αίσθηση ενός λετονικού παραδοσιακού τραγούδιού.”

https://www.youtube.com/watch?v=XRV2-jPqaUw

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.