ΙΝFE Greece Poll 2023: Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Τσεχίας “My Sister’s Crown ” των Vesna

ΙΝFE Greece Poll 2023: Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Τσεχίας “My Sister’s Crown ” των Vesna

Ως infegreece.com πραγματοποιούμε μια σειρά αφιερωμάτων στις συμμετοχές της Eurovision 2023, όπου οι αναγνώστες μας θα έχουν την δυνατότητα να βαθμολογούν την κάθε συμμετοχή με βαθμό από το 1 έως το 10. Απόψε είναι η σειρά της Τσεχίας:

Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Τσεχίας “My Sister's Crown ” των Vesna

Τσεχία: Vesna – My Sister’s Crown

Γλώσσα:  Τσέχικα, Αγγλικά, Ουκρανικά, Βουλγάρικα

Τρόπος επιλογής: Εθνικός Τελικός (ESCZ 2023)

Είδος: Folk Pop, Rap

Δημιουργοί τραγουδιού: Adam Albrecht, Michal Jiráň, Patricie Kaňok Fuxová, Šimon Martínek, Tanita Yankova, Kateryna Vatchenko

Σειρά εμφάνισης/ Ημιτελικός: 13η στον A’ Ημιτελικό

Αριθμός συμμετοχών: 10

Πρώτη συμμετοχή: 2007

Καλύτερη θέση: 6η (2018)

Ποσοστό πρόκρισης από τους ημιτελικούς: 4/10 (40%)

Λίγα λόγια για τις Vesna και το “My Sister’s Crown: Οι Vesna είναι ένα συγκρότημα που ερμηνεύει κυρίως παραδοσιακή Τσέχικη μουσική, δημιουργήθηκαν το 2016 και πλέον αποτελούνται από 6 γυναίκες, τις Patricie Fuxová, Bára Šůstková, Olesya Ochepovská, Markéta Vedralová,Tereza Čepková, Tanita Yankovová. Αν και το συγκρότημα δημιουργήθηκε στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα, τα μέλη του προέρχονται από 4 διαφορετικές χώρες, Τσεχία, Σλοβακία, Ρωσία και Βουλγαρία. Από την αρχή της δημιουργίας του συγκροτήματος τα θέματα που το απασχολούσαν ήταν η αδελφότητα των Σλαβικών εθνών και η γυναικεία ενδυνάμωση.

Έτσι και το τραγούδι My Sister’s Crown σύμφωνα με την frontwoman του συγκροτήματος Patricie Fuxová, έχει ως θέμα την βία κατά των γυναικών και τα γυναικεία δικαιώματα. Όμως με μια πιο προσεκτική ματιά στους στίχους του τραγουδιού αλλά και στο videoclip της συμμετοχής, γίνεται εύκολα κατανοητό πως θέμα του τραγουδιού είναι και η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το συγκρότημα εκφράζει την στήριξη του στον Ουκρανικό λαό, καταδικάζοντας την εισβολή, και κάνει έκκληση για ειρήνη μεταξύ των Σλαβικών λαών.

https://www.youtube.com/watch?v=-y78qgDlzAM

Μία σκέψη στο “ΙΝFE Greece Poll 2023: Βαθμολογήστε την συμμετοχή της Τσεχίας “My Sister’s Crown ” των Vesna

  1. Μου άρεσε η πολυγλωσσία του. Τίποτα άλλο. Τραγούδι σαθρό, άοσμο, χωρίς μια μελωδία, ένα ίχνος από έθνικ που χάνεται γρήγορα στο συνονθύλευμα θορύβων, και φωνών, σκόρπιο, φωνές για να φωνάξουμε, παρουσίαση ευτελής, και κάπου εκεί μπαίνουν και η αγγλική γλώσσα για να μην ξεχνιόμαστε! Αστε ρε παιδιά, αφιερώσετε πάνω από 5′ να δημιουργήσετε μια μουσική σύνθεση για να σταθεί στον διαγωνισμό και να φτιάξει χρώματα στην καρδιά και την ψυχή του ακροατή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.