Η Tonicha ζει και βασιλεύει!

Η Tonicha ζει και βασιλεύει!

Μια γκάφα ολκής της δημοσιογράφου Judite de Sousa έκανε τους Πορτογάλους φαν να καρδιοχτηπήσουν χρονιάρες μέρες. Τι συνέβη; Η εν λόγω δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στον Nicolau Breyner, του καναλιού TVI24, μιλώντας για το “Σπίτι του καλλιτέχνη” (Casa do Artista), ένα ίδρυμα που στεγάζει και περιθάλπει καλλιτέχνες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, έκανε το λάθος να πει ότι η Tonicha… αυτοκτόνησε!

H... γκαφατζού δημοσιογράφος.
H… γκαφατζού δημοσιογράφος.

Για όσους δεν την ξέρουν, η Tonicha (Antónia de Jesus Montes Tonicha Viegas) είναι μια δημοφιλής τραγουδίστρια, κυρίως κατά τις δεκαετίες ’70 και ’80, η οποία εκπροσώπησε την Πορτογαλία το 1971, με το τραγούδι Menina (do alto da serra), “Κοπέλα (από τα ψηλά βουνά)”, ένα βουκολικό-ποπ-φολκλόρ τραγούδι που ήρθε 9ο, μια εξαιρετική θέση για τη συγκεκριμένη πολύπαθη χώρα. Εκτός από συμμετοχές της σε πορτογαλικές επιλογές (2η και 7η το 1968, προτελευταία το 1973, 4η, 8η, 9η και 12η το 1978), διακρίθηκε σε διεθνή φεστιβάλ (Split, Brasov, Rio de Janeiro, ΟΤΙ, αλλά και Αθήνα, όπου ήρθε 2η στην 4η Ολυμπιάδα τραγουδιού της δικτατορίας).

Οι Πορτογάλοι φαν, αμέσως φρόντισαν να διασταυρώσουν την πληροφορία και να διαπιστώσουν ότι η Tonicha ζει και ότι η δημοσιογράφος, η οποία ειδικεύεται στο πολιτικό ρεπορτάζ και θεωρείται σε γενικές γραμμές αξιόπιστη, μπερδεύτηκε -αν είναι δυνατόν- με την περίπτωση της Cândida Branca Flor, η οποία αυτοκτόνησε το… 2001. Η τελευταία είχε πάρει μέρος τρεις φορές σε πορτογαλικές επιλογές (1979, 1982, 1983) και ήταν σύντροφος του  Carlos Paião (Πορτογαλία 1981), ο οποίος “έφυγε” νέος σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ κυκλοφορεί γι’ αυτόν και μια φήμη περί νεκροφάνειας, δηλαδή ότι θάφτηκε ζωντανός. Αυτή είναι όμως μια άλλη συγκλονιστική γιουροϊστορία.

Εξ όσων γνωρίζουμε, από γιούροσταρ αυτοκτόνησαν ο Ted Gärdestad (SWE 79), η Betty Mars (FRA 72), ο μυστακοφόρος από τους αδελφούς Hoffmann (GER 83), η Marie (MON 73-αν και επίσημα ειπώθηκε πως ήταν ατύχημα) και η Mălina Olinescu (ROM 98). αντίστοιχη φήμη είχε κυκλοφορήσει για την Kathy Kirby (UK 65), η οποία όμως πέθανε από φυσικά αίτια.

Ευτυχώς για την Tonicha, τέλος καλό, όλα καλά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.