Ναι μεν αλλά η απόφαση της ΓΣ της EBU για το Κίεβο – updated

Ναι μεν αλλά η απόφαση της ΓΣ της EBU για το Κίεβο – updated

Τα μέλη της EBU αποφάσισαν στην ετήσια ΓΣ τους ότι ο επόμενος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί κανονικά στο Κίεβο, όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων ua perishy. Η ουκρανική αντιπροσωπεία αφού βεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι όλα τα εμπόδια έχουν ελαχιστοποιηθεί και ο προυπολογισμός που απαιτείται για τη διοργάνωση έχει εξασφαλισθεί, έλαβαν το πράσινο φως για την παραμονή της Eurovision 2017 στο Κίεβο.

Αξίζει να σας υπενθυμίσουμε ότι η ουκρανική κυβέρνηση κατέθεσε σε λογαριασμό της EBU 15 εκ. €, ως εγγύηση για την περίπτωση που ο διαγωνισμός αναγκάζονταν να μεταφερθεί σε άλλη χώρα σε ανύποπτο χρόνο. Η μοναδική τέτοια περίπτωση που πλέον φαντάζει πιθανή είναι να υπάρξει εμπλοκή με τον εκπρόσωπο της Ρωσίας και τη λίστα ανεπιθύμητων πολιτών που έχει εκδώσει η Ουκρανία και περιλαμβάνει και Ρώσους καλλιτέχνες.

Καμία Eurovision δεν μπορεί να ακυρώσει τη λίστα ανεπιθύμητων στη χώρα λένε οι Ουκρανοί

Αν η Ρωσία τελικά επιλέξει έναν καλλιτέχνη από αυτή την λίστα και οι ουκρανικές αρχές δεν την αναστείλουν, τότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει εμπλοκή στη διοργάνωση, μιας και βασικοί κανόνες της EBU είναι η ελεύθερη πρόσβαση όλων των καλλιτεχνών και fans που η ίδια διαπιστεύει κατά την περίοδο της Eurovision στη χώρα που την φιλοξενεί. Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένουμε την επιλογή του Ρώσου εκπροσώπου στο Κίεβο.

UPDATE

19.30

Ενώ το μεγαλύτερο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων ua perishy με  σχετικό Tweet του μετέδωσε την είδηση, μερικά λεπτά αργότερα το Tweet αυτό διαγράφηκε. Η είδηση ενώ υπάρχει σε όλα σχεδόν τα eurovision site, δεν έχει ακόμα μεταδοθεί από τα Ουκρανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ καμία επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει από την EBU. Ζητούμε συγγνώμη καθώς και εμείς τη μεταδώσαμε θεωρώντας δεδομένη την απόφαση εφόσον δημοσιεύθηκε από το ua perishy, αλλά φαίνεται ότι μέχρι στιγμής η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από καμία επίσημη πηγή.

 

19.50

Τελικά η αναστάτωση που υπήρξε φαίνεται πως  υπήρξε δικαιολογημένη αφού και το άρθρο για την απόφαση της ΓΣ της EBU στον επίσημο ιστότοπο της Eurovision, αναφέρει πως ναι μεν το Κίεβο πήρε το πράσινο φως, οι προκλήσεις όμως και οι δυσκολίες παραμένουν. Το ερώτημα που γεννάται είναι τι θα γίνει αν αυτές οι προκλήσεις δεν ξεπεραστούν και το κυριότερο πως θα εξελιχθεί το ζήτημα με την λίστα ανεπιθύμητων των Ουκρανών και την ρωσική συμμετοχή;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.