Γεωργία 2017: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι

Γεωργία 2017: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι

Η τηλεόραση της Γεωργίας ανακοίνωσε σήμερα τους υποψηφίους της για την εθνική επιλογή του τραγουδιού για την Eurovision. Ανακοινώθηκαν μόνο τα ονόματα των 27 καλλιτεχνών όχι όμως οι τίτλοι των τραγουδιών, ενώ άγνωστος είναι και ο τρόπος επιλογής του εκπροσώπου της Γεωργίας για την επερχόμενη Eurovision. Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

Alisa Danelia
Anacho Dolidze
Andria Gvelesiani
Ani Keuka
Asea Sool
Brendon Stouni & Eter Beriashvili
Davit Shanidze
Dima Kobeshavidze
Elene Mikiashvili
EOS
ForceMajeure
Giorgi Chikovani
Limbo
Malibu
Mariam Chachkhiani
Mariko Lezhava
Misha Sulukhia
Nanuka Giorgobiani
Natia Bidzinashvili
Nino Basharuli
Nutsa Buzaladze
Rati Durglishvili
Sparkle
Tako Gachechiladze
The Mins
Tornike Kipaini & Giorgi Bolotashvili
Trio Mandili

Ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων συναντάμε και αυτό της Tako Gachechiladze, η οποία ήταν μέλος του συγκροτήματος Stephane & 3G το οποίο κέρδισε τον εθνικό τελικό της Γεωργίας το 2009 με το τραγούδι “We don’t wanna put in” και θα εκπροσωπούσε την Γεωργία στον διαγωνισμό της Eurovision που εκείνη την χρονιά γινόταν στην Μόσχα. Το συγκρότημα όμως δεν το είδαμε ποτέ στην σκηνή της Eurovision καθώς η EBU δεν του επέτρεψε να διαγωνιστεί επειδή το τραγούδι θεωρήθηκε πως εμπεριείχε έντονο πολιτικό περιεχόμενο καθώς το ρήμα “put in” στον τίτλο του τραγουδιού έκανε λογοπαίγνιο με το όνομα του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, του οποίου η χώρα διοργάνωνε την Eurovision εκείνη την χρονιά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ακυρωθείσα συμμετοχή της Γεωργίας εκείνη την χρονιά, όπου συμμετείχε και η Tako.

Η Γεωργία συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό του 2007 με καλύτερη της θέση την 9η το 2010 με την Sopho Nizharadze και το “Shine” καθώς και το 2011 με τους Eldrine και το “One More Day”. Στον διαγωνισμό του 2016 με τους Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz και το “Midnight Gold” κατέλαβε την 20η θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.