Η Artsvik μεγάλη νικήτρια του Depi Evratesil. Θα εκπροσωπήσει την Αρμενία στο Κίεβο

Η Artsvik μεγάλη νικήτρια του Depi Evratesil. Θα εκπροσωπήσει την Αρμενία στο Κίεβο

Μετά από 4 περίπου μήνες ακροάσεων και μουσικών μονομαχιών, η Artsvik είναι η μεγάλη νικήτρια του Depi Evratesil και θα εκπροσωπήσει την Αρμενία στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον ερχόμενο Μάιο στο Κίεβο.

Πριν από λίγα λεπτά αναδείχθηκε ο 9ος εκπρόσωπος της Eurovision 2017 και είναι η Artsvik από την Αρμενία. Η Artsvik από την ομάδα του Essai (Αρμενία 2015) , κατάφερε να κερδίσει στους τελευταίους γύρους την προτίμηση των κριτικών επιτροπών και έτσι να φθάσει στο σημερινό τελικό. Η νίκη της ήταν ευκολότερη από όσο θα περίμενε ίσως και η ίδια, αφού επεκράτησε εύκολα και στην ψήφο της κριτικής επιτροπής, αλλά και στου κοινού συγκεντρώνοντας  στην συνολική ψηφοφορία  71% έναντι 29% που συγκέντρωσε η Marta από την ομάδα της Anush (Αρμενία 2009).

Η νικήτρια προέκυψε κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού και κατά 50% από την ψηφοφορία της επιτροπής. Η νίκη της Artsvik χαροποίησε ιδιαίτερα και το μέντορα της Essai (Αρμενία 2015), που κατά κάποιο τρόπο ήταν και αυτός νικητής στην άτυπη μάχη που έδωσαν οι 6 κριτές-γιουροστάρ της Αρμενίας, αφού η θριαμβεύτρια του τελικού ήταν στη δική του ομάδα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μέντορας Καλλιτέχνης Τραγούδι Επιτροπή Τηλεψηφοφορία Συνολικά Θέση
Anush Arshakyan Marta
Please Don’t Stop The Music/Only Girl In The World
19% 10% 29% 2
Essai Altounian Artsvik
I Have Nothing Aprelu April
31% 40% 71% 1

15726538_809779555826753_2453110822722134996_n

Ο σημερινός τελικός του Depi Evratesil όπως ήδη σας ενημερώσαμε είχε και άρωμα Κύπρου, αφού guest star ήταν ο Χοβίγκ που θα εκπροσωπήσει το νησί της Αφροδίτης στο Κίεβο. Ο Χοβίγκ ερμήνευσε το τραγούδι με το οποίο συμμετείχε στον τελικό της Κύπρου το 2015 Stone In A River, το Treasure του Bruno Mars και ένα τραγούδι στα αρμένικα. Η Κύπρος στοχεύει σε υψηλή βαθμολογία από την Αρμενία φέτος και όπως φαίνεται κάνει ό,τι μπορεί για το πετύχει. Εξάλλου και ο ίδιος ο Χοβίγκ είναι αρμενικής καταγωγής.

Αυτή θα είναι η 11η συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό, που έκανε ντεμπούτο το 2006 στο διαγωνισμό της Αθήνας. Η καλύτερη θέση που έχει λάβει η χώρα ποτέ είναι η 4η το 2008 με την Sirusho και το 2014 με τον Aram Mp3. Μία μόνο φορά η Αρμενία απέτυχε να προκριθεί στον τελικό, ενώ φέτος έφθασε με την Iveta και το LoveWave στην 7η θέση. Το τραγούδι με το οποίο η Artsvik θα εκπροσωπήσει την Αρμενία στη Eurovision, θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε τη νικήτρια του Depi Evratesil να ερμηνεύει τη συμμετοχή της Ρωσίας από τη Eurovision 2015 A Million Voices:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.