Η Anja Nissen και οι υπόλοιποι Αυστραλοί καλλιτέχνες στη Γιουροβίζιον

Η Anja Nissen και οι υπόλοιποι Αυστραλοί καλλιτέχνες στη Γιουροβίζιον

Η χθεσινή νίκη της Δανοαυστραλής, Anja Nissen, μας έδωσε το έναυσμα γι’ αυτό το μικρό αφιέρωμα στους καλλιτέχνες αυστραλιανής καταγωγής που συμμετείχαν στη Γιουροβίζιον, εκπροσωπώντας άλλες χώρες. Για την πορεία της Αυστραλίας, η οποία έφτασε να διαγωνίζεται κανονικά (για τρίτη φορά φέτος), μπορείτε να διαβάσετε παλιότερο άρθρο μας:

H ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

Οι πρώτοι Αυστραλοί καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν άλλες χώρες ήταν ο Peter Doyle (Peter John Doyle, 1949-2001) και ο -γεννημένος στη Γερμανία- Marty Kristian (1949-), μέλη των New Seekers (Ηνωμένο Βασίλειο 1972). Με το Beg, Steal or Borrow ήρθαν 2οι και μπήκαν στα charts επτά χωρών.

doylechristian

new-seekers

Ακολουθεί η Βρετανοαυστραλή Olivia Newton John (Ηνωμένο Βασίλειο 1974, 1948-), πολύ πριν γίνει παγκόσμιο αστέρι χάρη στο μιούζικαλ Grease (1978). Με το Long, Live, Love κατετάγη 4η. Ακούστηκε αρκετά στις αγγλόφωνες χώρες.

newton-john

Ιρλανδός γεννημένος στην Αυστραλία είναι ο Seán Patrick Michael Sherrard (1954-), δηλαδή ο Johnny Logan (Ιρλανδία 1980, 1987, συνθέτης Ιρλανδία 1984, 1992), με δύο βραβεία ως ερμηνευτής (What’s Another Year, Hold me Now) κι ένα ακόμη ως συνθέτης (Why me?). Ειδικά τα δύο πρώτα σάρωσαν σε πωλήσεις.

logan

Ως μεγάλο φαβορί για τη νίκη ακουγόταν η Gina Mary Gardiner (1970-), δηλαδή η Gina G (Ηνωμένο Βασίλειο 1996), αρκέστηκε όμως στην 7η θέση με το Ooh, aah, just a little bit. Μέχρι σήμερα παραμένει η τελευταία βρετανική συμμετοχή που πήγε στο #1 του βρετανικού chart, ενώ έγινε επιτυχία και στις ΗΠΑ.

gina-g

To 2006 η Γερμανία αγνοεί τα μεγάλα ονόματα (Vicky Leandros και Thomas Anders των Modern Talking) και στέλνει το country συγκρότημα Texas Lightning. Τραγουδίστριά τους η Αυστραλή Jane Comerfort (1959-). Με το No, no, never ήρθαν 15οι στη Γιουροβίζιον, αλλά ανέβηκαν στο #1 του γερμανικού chart.

texas

Η Mary-Jean O’Doherty (Mary-Jean Anaïs O’Doherty Basmadjian, 1982-) ήταν μέλος των Genealogy (Αρμενία 2015). Με το Face the Shadow (αρχικός τίτλος Don’t Deny) κατετάγησαν 16οι. Ο πατέρας της είναι Αυστραλός, ενώ η μητέρα της, Elisa Basmadjian, Ελληνοαρμένισσα.

doherty-2genealogy

Αξίζει να σημειωθεί πως είχε ακουστεί δύο φορές το όνομα της Danii Minogue (αδερφής της Kylie Minogue) ως υποψήφιας για ανάθεση από το BBC, αλλά οι συζητήσεις τους δεν ευοδώθηκαν.

danii

Και φτάνουμε φέτος αισίως στην Anja Nissen (1995-), κόρη Δανών μεταναστών που γεννήθηκε και ζει στην Αυστραλία, όπου κέρδισε την τρίτη σαιζόν του Voice. Ήταν και πέρυσι το φαβορί, φέτος όμως κατάφερε να κερδίσει στο Dasnk Melodi Grand Prix. Μένει να δούμε πως θα τα πάει στον διαγωνισμό.

anja-nissen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.