Η Ολλανδία ανάβει τις μηχανές για την Eurovision 2017

Το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι Avotros, θα αποφασίσει ποιος θα εκπροσωπήσει την Ολλανδία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2017, τον Οκτώβριο. Όπως δήλωσε και ο Daniel Dekker, ο Ολλανδός σχολιαστής  του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision :

“Υπάρχει μεγάλη διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια και αισθανόμασταν τυχεροί αν είχαμε ένα όνομα μεγάλου καλλιτέχνη στην επιλογή για το ποιος θα μας εκπροσωπήσει . Τώρα έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε να επιλέξετε από πολλούς και μεγάλους καλλιτέχνες και επιπλέον να μπορούμε να κάνουμε μια στρατηγική επιλογή“.

Ένα από τα ονόματα που έχει φημολογείται ως πιθανή συμμετοχή είναι το γκρουπ O’G3NE. Το γκρουπ αυτό που  έχει προηγούμενη εμπειρία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού, αυτόν της Eurovision Τζούνιορ.

Για τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ολλανδία έχει εσωτερικά επιλεγεί τόσο ο τραγουδιστής όσο και το τραγούδι που θα τους εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η αλλαγή στη διαδικασία επιλογής έχει φέρει θετικά αποτελέσματα για την χώρα καθώς έχει προκριθεί στον τελικό τα τρία από τα τελευταία τέσσερα χρόνια ενισχύοντας το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό σε ακόμα υψηλότερα  επίπεδα στην Ολλανδία.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

Η Ολλανδία έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 57 φορές από τότε που έκανε το ντεμπούτο της ως μία από τις επτά χώρες που αγωνίστηκαν στον πρώτο διαγωνισμό το 1956. Έχει χάσει μόνο τέσσερις αγώνες μέχρι σήμερα (1985, 1991, 1995 και 2002).

Με τέσσερις νίκες, η Ολλανδία κατατάσσεται στην κορυφή 10 πιο επιτυχημένες χώρες της Eurovision. Οι δύο πρώτες νίκες της χώρας ήταν τη δεκαετία του 1950, με την Corry Brokken το 1957 και το τραγούδι Voorgoed voorbij και με την Teddy Scholten το 1959 και το τραγούδι Een beetje . Το 1960 ήταν ως επί το πλείστον αποτυχημένη δεκαετία για τη χώρα, με εξαίρεση ήταν το 1969, όταν η Lenny Kuhr κέρδισε τον τρίτο τίτλο για τους Ολλανδούς με το τραγούδι “De Troubadour”, κερδίζοντας σε μια ισοπαλία με τέσσερις νικητές, συμπεριλαμβανομένων η Γαλλία, η Ισπανία και τοΗνωμένο Βασίλειο. Το συγκροτημα Teach-In πετύχει την τέταρτη νίκη το 1975 με το τραγούδι Ding-A-Dong. Έκτοτε την καύτερη θέση την έχει πετύχει με τους The Common Linnets το 2015 στην Βιέννη κατακτώντας την 2η θέση με το τραγούδι Calm After The Storm.

Το 2016 η χώρα εκπροσωπήθηκε στο Globen Arena της Στοκχόλμης από τον Douwe Bob και το τραγούδι Slow Down, το οποίο προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό κατακτώντας τελικά την 11η θέση με 153 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο infegreece.gr για περισσότερα νέα σχετικά με την Ολλανδική συμμετοχή στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.