Γερμανία: Με Xavier Naidoo στην Στοκχόλμη το 2016.

Γερμανία: Με Xavier Naidoo στην Στοκχόλμη το 2016.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Γερμανίας ,μία εκ των BIG 5  δημοσιοποίησε οτι ο Xavier Naidoo θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision στην Στοκχόλμη ενώ το τραγούδι θα επιλεγεί μέσα από την διεξαγωγή εθνικού τελικού που θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο.

Προφανώς η κρατική τηλεόραση προτίμησε την απευθείας ανάθεση καλλιτέχνη για να αποφύγει την φετινή αρνητική εξέλιξη, όπου ο νικητής του εθνικού τελικού Andreas Kümmert αν και πρώτος αρνήθηκε την εκπροσώπηση παραχωρώντας την θέση στην δεύτερη Ann Sophie.

Για την επιλογή του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει ο Xavier Naidoo στην σκηνή του Globen Arena, ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα διοργανώσει το “Unser Song für Xavier” ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο το γερμανικό κοινό θα επιλέξει το τραγούδι που θα πάει Στοκχόλμη. Περιορισμός στην γλώσσα δεν υπάρχει και στις 18 Φεβρουαρίου έξι συνολικά τραγούδια θα κριθούν ενώπιον ειδικών μουσικών και κοινού, με το δεύτερο μόνο να καθορίζει το νικητήριο τραγούδι. Το κρατικό κανάλι έχει ήδη αποτανθεί σε συνθέτες και στιχουργούς και στις 15 Δεκεμβρίου μια ειδική επιτροπή μαζί με τον Xavier  θα επιλέξουν τα 6 καλύτερα τραγούδια. Στην συνέχεια φοιτητές από τις Ακαδημίες Τέχνης θα αναλάβουν την σκηνική παρουσίαση των τραγουδιών για την διεξαγωγή του τηλεοπτικού προγράμματος.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Xavier Naidoo

O Xavier γεννήθηκε στη Γερμανία το 1971 και είναι παιδί μεταναστών και έζησε τα περισσότερα χρόνια του στις ΗΠΑ. Την τρέχουσα περίοδο πραγματοποιεί στην Γερμανία περιοδείες με το συγκρότημα Die Söhne Mannheims με αφορμή τα 20 χρόνια του συγκροτήματος, ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μουσικός.

 Ως μουσικός έχει πλούσια δισκογραφία στο ενεργητικό του από το 1993 με αρκετούς δίσκους να γίνονται χρυσοί και πλατινένιοι στην γερμανική μουσική σκηνή.  Είναι επίσης βραβευμένος με μουσικά βραβεία όπως του MTV EMA, ECHO, Goldene Stimmgabel, Comet, Amadeus Award, Dolende Camera, Das Goldene Brett vorm Kopf και με συμμετοχές σε ταινίες και μιούζικαλς. Το τραγούδι του Dieser Weg συνόδευσε την εθνική ποδοσφαίρου της Γερμανίας στην συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 που διοργανώθηκε από την χώρα και αποτέλεσε ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της χρονιάς εκείνης.

Ο ίδιος δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα βίντεο με το μήνυμά του για την ανάθεση σε κείνον της εκπροσώπησης της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision.

https://www.youtube.com/watch?v=K_n7W7wigCU

H  επίλογή του ωστόσο έχει προκαλέσει και αντιδράσεις σε αρκετά μέσα του Τύπου όπως στην εφημερίδα  “The Local Deutchland”. O τίτλος της γερμανικής έκδοσης της Σουηδικής εφημερίδας είναι χαρακτηριστικός: “Ομοφοβικός και εθνικιστής ο Xavier Naidoο”. Η εφημερίδα αναφέρει σχόλια και τραγούδια του καλλιτέχνη με εμφανώς ρατσιστικό αλλά και σεξιστικό περιεχόμενο,καθώς καταφέρεται συχνά πυκνά κατά των ανθρώπων με διαφορετική σεξουαλικότητα ενώ είναι μέλος ακροδεξιού κινήματος που υπερασπίζεται την αλλαγή των συνόρων της χώρας στην προ του 1945 περίοδο, δηλαδή της Ναζιστικής Γερμανίας.
Η Γερμανική τηλεόραση στο ημερήσιο δελτίο τύπου αναφέρει ότι υπάρχει έντονη κριτική εντός της κρατικής τηλεόρασης για την επιλογή του τραγουδιστή.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Η Γερμανία έχει συμμετάσχει επίσημα σε κάθε διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από το 1956, που ήταν ο πρώτος, με εξαίρεση το 1996 όπου είχε αποκλειστεί στον ραδιοφωνικό ημιτελικό. Πριν την ένωση όλης της Γερμανίας το 1990 το κράτος παρουσιαζόταν στην Eurovision ως Δυτική Γερμανία και σήμερα ως σκέτο Γερμανία. Η χώρα έχει κερδίσει δύο φορέας τον διαγωνισμό, το 1982 ως Δυτική Γερμανία με την Nicole και το τραγούδι Ein bisschen Frieden  και το 2010 ως ενιαία .χώρα με την Lena και το τραγούδι Satellite.

To 2015 εκπροσωπήθηκε στην σκηνή της Βιέννης από την Ann Sophie και το τραγούδι της Black Smoke η οποία αν και είχε βγεί δεύτερη στον εθνικό τελικό Unser Song für Österreich πήγε στην Βιέννη μετά την άρνηση του νικητή Andreas Kümmert να εκπροσωπήσει την χώρα. Η τελική κατάταξη της ήταν απαγοητευτική καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση με μηδέν βαθμούς .

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.