Η Βουλγαρία παρουσίασε τη συμμετοχή της στη Junior Eurovision 2015

Η Βουλγαρία παρουσίασε τη συμμετοχή της στη Junior Eurovision 2015

Η διοργανώτρια χώρα και ο τηλεοπτικός φορέας της, BNT ,παρουσίασε το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπηθεί στη Junior Eurovision 2015. Το τραγούδι ονομάζεται Cvetat Na Nadejdata (Το Χρώμα της Ελπίδας) και θα το ερμηνεύσει η Gabriela Yordanova, η οποία ήταν η νικήτρια του βουλγαρικού εθνικού τελικού που ολοκληρώθηκε πριν από ένα μήνα.

Το τραγούδι της Βουλγαρίας συνέθεσαν οι Slavi Trifonov, Evgeni Dimitrov και Georgi Milchev-Godji, ενώ τους στίχους έγραψε η Gabi η ίδια μαζί με τον Ivaylov Vulchev. Η ίδια ομάδα δημιουργών που έγραψαν τη φετινή συμμετοχή της Βουλγαρίας, έγραψαν και το theme-song του φετινού διαγωνισμού Discover αλλά και την περσινή συμμετοχή της χώρας που έφερε τη 2η θέση στο διαγωνισμό της Μάλτας, Planet of the Children.

Το ΒΝΤ στο δελτίου τύπου που εξέδωσε για τη συμμετοχή της χώρας τους αναφέρει:

Το μήνυμα του τραγουδιού είναι για την αγάπη, την ελπίδα και την ευτυχία. Σκιαγραφεί την ικανότητα των παιδιών να βρίσκουν τα χρώματα της ζωής.

Το τραγούδι παρουσιάστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Georgi Lubenov στο BNT1. Υπήρξε ειδικό αφιέρωμα για το φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Junior Eurovision, όπου εκτός της Gabriela (Gabi) Yordanova και την παρουσίαση του τραγουδιού της, υπήρχε ειδικό πάνελ συμπεριλαμβανομένης και της Joana Levieva Sawyer. executive producer της διοργάνωσης στη Σόφια. Συζητήθηκαν οι παράλληλες δράσεις που θα υπάρχουν στη Σόφια τη βδομάδα του διαγωνισμού, η σκηνή, αλλά και γενικότερα στοιχεία της εκδήλωσης.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η Gabi δεν θα είναι μόνη της επί σκηνής στη Σόφια στις 21 Νοεμβρίου, αλλά ότι ο Ivan Stoyanov που ήρθε 2ος στον τελικό της χώρας για την εκπροσώπηση στη Junior Eurovision 2015, θα τη συνοδεύσει στα φωνητικά.

Η Gabriella γεννήθηκε στην πόλη Rousse της Βουλγαρίας και ασχολείται με τη μουσική από τα 3μιση χρόνια της. Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει πάνω από 50 βραβεία σε μουσικούς διαγωνισμούς. Κέρδισε το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα της στη Junior Eurovision 2015, μετά τη νίκη που της έδωσε κοινό και κριτική επιτροπή στο βουλγαρικό εθνικό τελικό που έγινε τον προηγούμενο μήνα. Πάνω από 10.000 συμμετοχές κατατέθηκαν στο BNT για την εκπροσώπηση της Βουλγαρίας στο διαγωνισμό της Junior Eurovision.

H Βουλγαρία στη Junior Eurovision

H Βουλγαρία έκανε ντεμπούτο στο διαγωνισμό το 2007. Από τότε έχει συμμετάσχει 4 φορές. Η καλύτερη της θέση ήταν το 2014 στο διαγωνισμό που διεξήχθη στη Μάλτα, οι Krisia, Hasan & Ibrahim έφθασαν στη 2η θέση με το τραγούδι τους Planet Of Children (Πλανήτης των Παιδιών), κερδίζοντας όμως το televoting.

Η Junior Eurovision 2014 ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα στη γείτονα χώρα. Έτσι μετά την άρνηση της Ιταλίας και του RAI, που ήταν οι νικητές της διοργάνωσης στη Μάλτα να φιλοξενήσουν τον επόμενο διαγωνισμό, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βουλγαρίας, ΒΝΤ, στις 30 Μαρτίου 2015 ανακοίνωσε πως θα διοργανώσει στη Σόφια στην Arena Armeec, τον 13ο διαγωνισμό της Junior Eurovision στις 21 Νοεμβρίου 2015.

 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στον ερχόμενο διαγωνισμό της Junior Eurovision:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.