Η Αυστραλία η 17η χώρα στη Eurovision Junior 2015!

Η Αυστραλία η 17η χώρα στη Eurovision Junior 2015!

Η πολυαναμενόμενη τελευταία χώρα που θα συμμετάσχει στη φετινή Eurovision Junior στη Σόφια δεν είναι άλλη από την Αυστραλία. H 1η συμμετοχή της Αυστραλίας στο διαγωνισμό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων στους 17.

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ο υπεύθυνος της EBU για τη φετινή διοργάνωση Vladislav Yakovlev, αποκάλυψε πως η 17η και τελευταία χώρα που θα συμμετάσχει στη Junior Eurovision 2015 είναι η Αυστραλία.

Μαζί με την ανακοίνωση ότι η Αυστραλία θα κάνει το ντεμπούτο της στο φετινό διαγωνισμό, δόθηκε στη δημοσιότητα η τελική λίστα των 17 χωρών που θα λάβουν μέρος στις 21 Νοεμβρίου στη Junior Eurovision 2015.

Αναλυτικά οι χώρες που λαμβάνουν μέρος είναι:

  • Albania (RTSH)
  • Armenia (ARMTV)
  • Australia (SBS)
  • Belarus (BTRC)
  • Bulgaria (BNT) – host broadcaster
  • Georgia (GPB)
  • Ireland (TG4)
  • Italy (RAI)
  • FYROM (MRT)
  • Malta (PBS)
  • Montenegro (RTCG)
  • Russia (RTR)
  • San Marino (SMRTV)
  • Serbia (RTS)
  • Slovenia (RTVSLO)
  • The Netherlands (AVROTROS)
  • Ukraine (NTU)

Η Αυστραλία στη Junior Eurovision:

Μετά το πετυχημένο ντεμπούτο της χώρας στον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Βιέννη, η κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας (BNT) που διοργανώνει το φετινό διαγωνισμό αλλά και η EBU αποφάσισαν να προσκαλέσουν την τηλεόραση της Αυστραλίας (συνεργαζόμενο δίκτυο με την EBU) SBS  να συμμετάσχει και στην Junior edition. Οι υπεύθυνοι του SBS απάντησαν θετικά στην πρόσκληση των Βουλγάρων διοργανωτών, τονίζοντας ότι το κανάλι τους μεταδίδει το διαγωνισμό της Eurovision 30 χρόνια, ενώ μεταδίδει και τη Junior Eurovision από το 2003 όταν και πρωτοξεκίνησε ο διαγωνισμός.

Η συμμετοχή της Αυστραλίας θα επιλεγεί με απευθείας ανάθεση και θα δημοσιοποιηθεί στο κοινό, την Παρασκευή 9/10. Η Αυστραλία θα μεταδώσει το διαγωνισμό με μία εβδομάδα καθυστέρηση, στις 28 και όχι 21 Νοεμβρίου και ως εκ τούτου η βαθμολογία της θα είναι μόνο από επιτροπή χωρίς καθόλου τη συμμετοχή του κοινού.

Δεν διευκρινίστηκε αν η φετινή συμμετοχή της Αυστραλίας είναι μία ειδική περίπτωση όπως ακριβώς και η συμμετοχή της στη Eurovision της Αυστρίας ή η συμμετοχή της θα είναι μόνιμη.

Υπόλοιπες χώρες:

Ενώ η κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη διοργάνωση της Junior Eurovision, στις 21 Νοεμβρίου στη Σοφια στην Arena Armeec,  o executive supervisor του διαγωνισμού Vladislav Yakovlev δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο φετινός διαγωνισμός είναι ο 2ος μεγαλύτερος από πλευράς συμμετοχών, καθώς μόνο στη διοργάνωση του 2004 στο Lillehamer της Νορβηγίας συμμετείχαν παραπάνω χώρες, συγκεκριμένα 18. Ο κος Yakovlev σημειώνει:

Οι διοργανωτές της βουλγαρικής τηλεόρασης του BNT έχουν προετοιμάσει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την επερχόμενη διοργάνωση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την Ιρλανδία και την Αυστραλία στο διαγωνισμό. Η Αυστραλία συνεχίζει το ταξίδι της μετά τη μεγάλη επιτυχία του Guy Sebastian στη Eurovision της Βιέννης νωρίτερα, υποστηρίζοντας τώρα ένα νεανικό μελλοντικό της ταλέντο στη Junior Eurovision. Ανυπομονούμε να υποδεχθούμε στη Σόφια, τους καλλιτέχνες, τους δημοσιογράφους και τα μέλη των αποστολών σε μία γιορτή της μουσικής και νέων ταλέντων.

Αποστολές εκτός από τις χώρες που συμμετέχουν θα στείλει εκτός των άλλων και η Ουγγαρία και το τηλεοπτικό δίκτυο του MTVA. Δυστυχώς φέτος δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος ώστε και η Ουγγαρία να κάνει το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό. Επιπλέον οι αρμόδιοι της EBU συνεχίζουν τις συνομιλίες τους με τις τηλεοράσεις της Κύπρου, Σουηδίας και Κροατίας που ενώ συμμετείχαν πέρσι φέτος απέχουν. όπως τονίζεται από πλευράς EBU κατανοούν ότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο budget σε κάθε τηλεοπτικό δίκτυο κάθε χρόνο για τη συμμετοχή του στη Junior Eurovision, παρ’ όλα αυτά ελπίζουν πως την επόμενη χρονιά θα επιστρέψουν.

Την Παρασκευή στη Σόφια θα συναντηθούν οι επικεφαλής των αποστολών για να τους παρουσιαστούν τα καρτ ποστάλ αλλά και το design της σκηνής του φετινού διαγωνισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.